Euroscaffold
Kamersteiger ready 75x190 3m
325,-
289,- (ex. btw)
Altrex
MEGADEAL: Altrex RS Power 44 kamersteiger
399,-
350,- (ex. btw)
Euroscaffold
Draagconsole set t.b.v. stukadoorswerkplatform
375,-
358,- (ex. btw)
Euroscaffold
Kamersteiger Ready 90x190 3m
485,-
425,- (ex. btw)
Euroscaffold
EVO Kamersteiger met verstelbare wielen
459,-
429,- (ex. btw)
Euroscaffold
Kamersteiger Ready 135x190 3m
579,-
499,- (ex. btw)

Kamersteiger kopen | Kwalitatief en veilig

Wil je een kamersteiger kopen? Zoek dan niet verder! Wij hebben een ruim aanbod kamersteigers en rolsteigers, bestaande uit verschillende soorten en maten, zodat je een steiger kunt kopen die het beste bij jouw karwei of toepassing past. Een kamersteiger, ook wel binnensteiger of huiskamer steiger genoemd, is een ideale steiger voor bijvoorbeeld het schilderen van het plafond of het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden op hoogte. Of je nu als professional of als doe-het-zelver op zoek bent: Bij Steigerdeals vind je de steiger die je zoekt! 

Ervaar de voordelen

Kamersteigers zijn multi-inzetbaar en een uitkomst bij veel klussen. Dit zijn de voordelen: 

  • Gemakkelijk verplaatsbaar: Lichtgewicht aluminium zorgt voor een eenvoudige verplaatsbaarheid.
  • Veilig werken op hoogte: Maximale veiligheid en stabiliteit tijdens het werken op hoogte.
  • Compact en handig voor kleine ruimtes: Speciaal ontworpen voor het gebruik in krappe ruimtes.
  • Door 1 persoon op te bouwen: Eenvoudig en snel door 1 persoon op te bouwen.

Ons assortiment kamersteigers

Om het keuzeproces te vereenvoudigen hebben we hier een overzicht gemaakt van de populairste kamersteigers in de breedte: 75, 90 en 135 cm. We lichten de toepassingen, voordelen en populaire keuzes voor je toe! 

Kamersteigers 75 cm breed

Smalle kamersteigers van 75 cm breed zijn ideaal voor krappe ruimtes zoals een smalle gang. Daarnaast passen deze steigers door de deuropening, waardoor je ze in meerdere kamers kan gebruiken zonder deze te moeten afbreken. Perfect voor verf klussen en onderhoudswerkzaamheden aan muren en plafonds. Indien gewenst zijn de meeste steigers uit te breiden met een opzetstuk, waardoor er wel tot 2 meter aan werkhoogte toegevoegd kan worden. 

Populaire modellen

Model 

Werkhoogte

Prijs incl. BTW

Euroscaffold EVO

3 meter

€ 422,29

Altrex RS 44 Power

4 meter

€ 1236,62

Euroscaffold compact

5.5 meter

€ 1476,20

 

Kamersteigers 90 cm breed

Met een framebreedte van 90 cm geven deze kamersteigers meer stabiliteit ten opzichte van de 75 cm variant. Voorzien van lichtgewicht aluminium blijft deze binnensteiger erg eenvoudig te verplaatsen. Wel bieden de 90 cm kamersteigers uit ons assortiment minder werkhoogte dan de 75 cm-variant. Een opzetstuk kan hierbij uitkomst bieden, en verhoogt de werkhoogte tot wel 2 meter. 

Populaire modellen

Model 

Werkhoogte

Prijs incl. BTW

Euroscaffold Pro

3 meter

€ 717,53

Euroscaffold kamersteiger

4 meter

€ 1012,77

Euroscaffold kamersteiger

5 meter

€ 1476,20

 

Kamersteigers 135 cm breed

De kamersteigers van 135cm zijn de breedste uit ons assortiment. Het grote werkoppervlakte zorgt voor veel bewegingsvrijheid en een groot bereik, waardoor je de steiger minder hoeft te verplaatsen. Ook zorgt het extra brede platform voor een toename in stabiliteit, waardoor je veilig op hoogte werkt. Het is dan ook een ideale steiger voor stukadoors en schilders. En ook aan efficiëntie is gedacht, want deze steigers zijn binnen 1 minuut op te bouwen!

Populaire modellen

Model 

Werkhoogte

Prijs incl. BTW

Euroscaffold kamersteiger

3 meter

€748,99

Euroscaffold Combi

4 meter

€1160,39

Euroscaffold Combi

5 meter

€1390,29

 

Meer platformlengte gewenst?

Ben je op zoek naar een brede kamersteiger met een extra grote platform lengte? Kies dan voor de Altrex RS Tower 55 met platform lengte 245cm of de Altrex RS Tower 55 met platform lengte 305cm. Deze varianten bieden maximale bewegingsruimte en zijn zeer geschikt voor professioneel gebruik. Wil je extra werkhoogte creëren? Bekijk dan eens ons ruime aanbod opzetstukken voor kamersteigers, waarmee je de werkhoogte tot wel 2 meter verhoogt.  

Waarop letten bij het kopen van een vouwsteiger?

Een vouwsteiger is er in veel verschillende soorten en maten. Voor het kopen van het juiste type, zijn er een aantal zaken belangrijk. Denk ten eerste na over de gewenste hoogte en breedte van de steiger. Je moet immers wel overal bij kunnen komen. Daarnaast is het ook verstandig om na te denken over de prijs die je voor de steiger wilt betalen. De ideale werkhoogte zelf berekenen? Onderstaand leggen we uit hoe je dat doet. 

Ideale werkhoogte berekenen

Er heerst vaak onduidelijkheid over het verschil tussen werk- en platformhoogte. Om de juiste kamersteiger te kopen, is het belangrijk dat je deze twee termen begrijpt. Met de term werkhoogte wordt bedoeld de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat. De formule die hierbij hoort is:  

| platformhoogte + 2,0 meter = werkhoogte.

In onderstaande afbeelding is het verschil tussen de verschillende hoogtes duidelijk te zien. Meer weten over deze 2 termen? Bekijk dan onze blog over het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte.

 

werk- en platformhoogte

Het verschil tussen een kamer- en een rolsteiger

Het verschil tussen een kamer- en een rolsteiger zit hem vooral in de eigenschappen en het gebruik van de steigers. De kamersteiger is perfect in elkaar te zetten en te gebruiken door 1 persoon, wordt voornamelijk binnen gebruikt, en heeft een maximale werkhoogte van 8 meter.  Een rolsteiger moet door minimaal 2 personen worden opgebouwd, wordt vaak buiten gebruikt en heeft een maximale werkhoogte van 14,2 meter. Een ander verschil is dat de wielen van een rolsteiger spindels hebben en dus in hoogte verstelbaar zijn. Dit is bij een kamersteiger juist niet het geval. 

Tips voor veilig gebruik

Bij het aanschaffen en gebruiken van een kamersteiger is het aan te raden om voor gebruik de handleiding te raadplegen. Het is essentieel dat de kamersteiger op een vlakke ondergrond staat waarbij de wielen op dezelfde hoogte staan. Ook is het van belang dat deze wielen ook op de rem staan zodat er geen beweging meer in de steiger zit als deze gebruikt wordt. Tevens is het zekeren van alle onderdelen met bijvoorbeeld de clips van belang om de veiligheid bij het gebruik van de steiger te waarborgen. Zorg er ook voor dat er bij het verplaatsen van de steiger geen personen of spullen rondom de steiger staan. Om het de opbouw visueel goed zichtbaar te maken, zie je onderstaand een instructievideo. Het betreft hierbij een kamersteiger van 7,5m werkhoogte.

 

Wet-en regelgeving

Jaarlijks gebeuren er nog te veel ongelukken met steigers. Om die reden zien we vanuit wetgeving verschillende regels voor het professioneel gebruik van een steiger. Deze regels zijn dus niet verplicht voor privégebruik, maar zijn zeker aan te raden in het kader van veiligheid. Onze kamersteigers voldoen in ieder geval ruimschoots aan de wettelijke EN 1004 norm en zijn allen TÜV-gecertificeerd. Ga je als professional aan het werk met een steiger? Check dan altijd de wet-en regelgeving rondom het werken op hoogte. 

Hoogwaardig aluminium steigers van absolute topmerken

Bij Steigerdeals nemen we de kwaliteit van onze producten erg serieus. We verkopen dan ook enkel steigers van absolute topmerken. Zo vind je kamersteigers van Altrex, Alumexx, Euroscaffold en Panthera. Deze merken onderscheiden zich op het gebied van innovatie, kwaliteit en veiligheid. Zo zijn al onze steigers gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit metaal is super sterk en tegelijkertijd lichter dan andere metalen. Daarnaast heeft aluminium ook een duurzaam karakter en kan het bij goed onderhoud een leven lang mee gaan.  

Altrex logoAlumexx logoEuroscaffold logoPanthera logo

Aanvullende steigermaterialen

Het juiste gereedschap is essentieel voor een efficiënt verloop van de klus. Een kamersteiger is hiervoor een mooi hulpmiddel, maar dat is niet het enige. Professionals kiezen naast een steiger vaak ook voor een ladder of een trap. Deze hulpmiddelen zijn ideaal voor hoekjes waar je met de steiger niet bij komt. Je vindt in assortiment dan ook een ruim aanbod ladders en trappen voor diverse doeleinden. 

Om de huiskamer steiger gemakkelijk te vervoeren, verkopen wij ook steigeraanhangers. Hiermee bespaar je ruimte en voorkom je het kwijtraken van onderdelen. Toch een steiger onderdeel kwijtgeraakt? Geen probleem. Wij verkopen naast complete kamersteigers ook losse kamersteiger onderdelen en een groot aanbod steigermaterialen. Je hebt het missende item dan ook snel in huis. 

Wij houden van kwaliteit en veiligheid!

  • Al onze producten worden in onze fabriek in Nederland gemaakt. Dus kwaliteit uit eigen land en geen import uit het buitenland. Zo garanderen wij kwaliteit en veiligheid. 
  • Alsof dat niet genoeg is, voldoen onze steigers en materiaal aan de EN1004 norm en zijn TÜV gecertificeerd.
  • Bij ons kun je veilig en online bestellingen plaatsen en betalen.
  • Kies zelf wanneer en waar je de kamersteiger geleverd wilt hebben. 
  • Mocht je niet tevreden zijn, dan kan je het product binnen 100 dagen retourneren

Hulp nodig bij het kopen van een steiger? Wij helpen je graag verder in dit bestelproces. Neem daarom gerust contact op met één van onze specialisten. Zij weten waar ze het over hebben en helpen je bij het maken van de juiste keuze binnen ons steiger assortiment. Neem contact op met ons service team of via 085-0656192.