Eurostairs
Enkele ladder recht 1x6 sporten
79,- (ex. btw)
Eurostairs
Eurostairs home ladder enkel recht 1x10 sporten
84,-
80,- (ex. btw)
Enkele Ladder recht 1x7 sporten
89,- (ex. btw)
1 x 8 sp. EUROLINE Enkele ladder rechte voet
90,75 (ex. btw)
Altrex
Varitrex-Platform (t.b.v. Varitrex Prof 4 x 3)
130,-
96,95 (ex. btw)
Altrex
All Round enkel rechte ladder 1 x 8
101,- (ex. btw)
Eurostairs
Eurostairs Ladder enkel uitgebogen 1 x 8 sporten
106,-
101,- (ex. btw)
Eurostairs
Eurostairs Ladder enkel recht 1 x 8 sporten
103,-
101,- (ex. btw)
Eurostairs
Eurostairs home ladder enkel recht 1x14 sporten
110,-
105,- (ex. btw)
1 x 10 sp. EUROLINE Enkele ladder rechte voet
107,75 (ex. btw)
Panthera
Telescoopladder PRO 3,2 meter
115,-
110,- (ex. btw)
Altrex
All Round enkel rechte ladder 1 x 10
112,- (ex. btw)
Panthera
Vouwladder 4 x 3 treden
119,- (ex. btw)

Ladder kopen? De beste kwaliteit tegen de scherpste prijs!

Binnen ons assortiment vind je diverse ladders, zowel voor professioneel als particulier gebruik. De geboden veiligheid en betrouwbaarheid is voor ons één van de belangrijkste elementen. Om dit te waarborgen verkopen wij enkel ladders van absolute topmerken, zoals Eurostairs, Solide, Altrex, Panthera en Smart Level. Hierdoor kan jij met een gerust gevoel de hoogte in. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een eerlijke prijs voor al onze producten. Je krijgt dan ook niet alleen de beste kwaliteit, maar ook de beste prijs!

Ervaar de voordelen

De ene klus is de andere niet. Daarom hebben wij voor ieder type klus een geschikte ladder. Ons assortiment bestaat uit: 

Enkele ladders

Enkele ladders worden gezien als traditoneel. Dit type wordt veel gebruikt tijdens het schoonmaken van dakgoten, het betreden van daken en het uitvoeren van schilderwerkzaamheden. Wel is het zo dat deze variant beperkt is in hoogte. Wanneer een werkhoogte van meer dan 4 meter gewenst is, kan een tweedelige of een driedelige ladder een beter alternatief zijn. 

 • Mogelijke werkhoogte tot 4 meter
 • Lichtgewicht
 • Gemakkelijk verplaatsbaar
 • Ideaal voor klussen in en om het huis

Tweedelige ladders

Tweedelige ladders zijn erg veelzijdig in gebruik. Dit komt voornamelijk door de optionele A-stand. Deze stand maakt het mogelijk om zonder leun object te werken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens stucwerkzaamheden waarbij je geen leun object hebt. Is de klus geklaard? Dan schuif je de ladder gemakkelijk in. Dit scheelt ruimte voor het opbergen.

 • Werkhoogte tot 9,5 meter
 • In A-stand en als opsteekladder te gebruiken
 • Handig voor klussen zonder leun object
 • Veelgebruikt door particulieren en professionals

Driedelige ladders

Een driedelige ladder is in diverse standen te gebruiken. Zo kan je dit type gebruiken voor reparatie van een dakgoot, maar ook bij werkzaamheden waar geen leun object aanwezig is. Ook is de driedelige ladder, ondanks de ruime werkhoogte, gemakkelijk verplaatsbaar vanwege het lichtgewicht aluminium. Alles bij elkaar opgeteld, is dit een ideale optie voor multifunctionele doeleinden. 

 • Werkhoogte tot wel 11 meter
 • In diverse standen te gebruiken
 • Multifunctioneel voor diverse klussen
 • Veelgebruikt door particulieren en professionals

Vierdelige ladders 

Een vierdelige ladder is zeer hoog uitschuifbaar en bestaat uit 4 delen die gemakkelijk in- en uitschaafbaar zijn. Dit maakt het vervoeren en het opbergen van dit type erg gemakkelijk. Daarnaast zijn ze voorzien van een polyester coating waardoor de uitstraling langer behouden blijft, en extreme temperaturen geneutraliseerd kunnen worden. Ideaal voor industrieel gebruik. 

 • Werkhoogte tot 6 meter
 • Makkelijk te vervoeren vanwege de geringe lengte
 • Met name voor professionele doeleinden
 • Voorzien van een stabilisatiebalk

Telescoopladders

Telescoopladders kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan werkzaamheden. Denk hierbij aan het schilderen van muren en plafonds, het inspecteren van daken of het installeren van een nieuwe lamp. Deze variant is gemakkelijk tot de gewenste hoogte in- en uit te schuiven. Dit zorgt er ook voor dat je weinig opbergruimte nodig hebt.

 • Werkhoogte tot 6 meter
 • Lichtgewicht
 • Instelbaar tot iedere gewenste hoogte
 • Makkelijk te vervoeren

Vouwladders 

Een vouwladder heeft een draaipunt in het midden waardoor er vele posities mee te maken zijn. Zo zijn er wel 33 verschillende posities vanuit 5 standen mogelijk. Je kan dit type als trap gebruiken, maar ook in muurstand, steigerstand en A-stand. Daarnaast  zijn de poten individueel verstelbaar waardoor het mogelijk is om op een ongelijke ondergrond, of in een trapgat te werken. De multifunctionaliteit is ideaal voor professionals die veel uiteenlopende werkzaamheden hebben.

 • Werkhoogte tot 8 meter
 • Multi inzetbare dankzij de telescopische poten
 • Geschikt voor oneven ondergronden, zoals traptreden of scheve platformen
 • Makkelijk te vervoeren en op te bergen 

Dakladders

Een dakladder, het woord zegt het al, is zeer geschikt voor gebruik op hellende daken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en speciaal geconstrueerd zodat deze schade aan de dakpannen of leien voorkomt. Een groot voordeel van een dakladder, is dat deze standaard voorzien is van een nokhaak. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de ladder niet van het dak af kan glijden. Om het nog veiliger te maken kan je eventueel ook nog dakrandbeveiliging aanschaffen. Zo weet je zeker dat je veilig te werk gaat. 

 • Voor gebruik op hellende daken
 • Voorzien van houten profielen ter voorkoming van schade aan het dak
 • Zeer geschikt voor professionele klussen
 • Lichtgewicht en dus makkelijk verplaatsbaar

Schuifladders

Schuifladders worden vaak door professionele dakdekkers gebruikt en zijn uitgevoerd met een Engelse valhaak voor veilig klimmen. Dit biedt de nodige veiligheid tijdens het werken op grote hoogte. Dankzij het optrektouw en de gevelrollen is deze variant snel en eenvoudig op te stellen tot grote hoogte. Dit maakt het werk makkelijker.

 • Werkhoogte tot wel 11 meter
 • Voorzien van Engelse valhaak voor veilig klimmen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Zeer geschikt voor professionals

Snoei- & plukladders

De Maxall snoei- & plukladders zijn speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld het plukken van fruit of het snoeien van bomen, en zeer geliefd onder professionals. De enkele stabiliteitsbalk maakt het mogelijk om de trap in een haag te plaatsen of strak langs een boom. Daarnaast zorgen de conische punten aan de onderkant van de poten voor veel stabiliteit op zachte ondergronden. Dit type is niet geschikt voor harde ondergronden zoals beton, klinkers, tegels etc. 

 • Speciaal ontworpen voor pluk werkzaamheden
 • Voorzien van conische punten voor een zachte ondergrond
 • Uitgevoerd met uiteenlopende bomen
 • Ideaal voor professioneel gebruik

Op zoek naar een nokhaak of ophangbeugel voor de ladder? Bekijk dan eens ons ruime aanbod ladder accessoires

Waarop letten bij de aanschaf?

De ruime keuze maakt het misschien lastig om het juiste type ladder te kiezen. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je op kan letten, zoals: 

Zakelijk versus particulier gebruik

Ga je de ladder voor zakelijk, professioneel gebruik inzetten? Dan krijg je te maken met de nodige veiligheidsnormen. In ons assortiment zijn al onze producten TÜV gecertificeerd dus hier hoef je niet over in te zitten. Indien je de ladder voor particulier gebruik gaat inzetten, is het wellicht belangrijk dat deze gemakkelijk op te bergen is. Veelal wordt er dan voor een telescoop- of vouwladder gekozen. Deze zijn zo ontworpen dat ze ruimtebesparend zijn, maar alsnog een groot bereik kunnen bieden. 

Lengte

De lengte van de ladder is misschien nog wel het belangrijkste element. Voor een klus op het dak zal je een lange ladder van bijvoorbeeld 6, 7 of 8 meter nodig hebben, maar voor een klus aan de buitenmuur van je huis volstaat een kortere variant van 4 of 5 meter. Voor het bepalen van de juiste lengte kan je de volgende formule gebruiken: 

| Benodigde lengte in cm = object hoogte in cm x 1,07

De maximale werkhoogte die geldt, is te bepalen door 2 meter bij de hoogste sport (trede) op te tellen. Bij klussen op het dak moet de ladder minimaal 100 centimeter boven het leunobject uitsteken. Meer informatie over de regels rondom werken op hoogte? Neem dan eens een kijkje in het Arbobesluit onder artikel 7.23a.

Tip: Onder onze ladder categorie kan je gemakkelijk zoeken op lengte. Je krijgt dan een overzicht van alle varianten in de gekozen lengte.  

A-stand versus standaard

Ladders komen in verschillende vormen en maten. De bekendste vorm is de A-stand of de standaard vorm. De A-stand is vaak goed geschikt voor klussen op lagere hoogte waar een standaard vorm vaak een hogere werkhoogte kan bereiken. Het voordeel van de A-stand, is dat je deze overal kan plaatsen en je hiervoor geen leunobject nodig hebt. Dit integendeel tot de standaardvorm trapladder waarbij je altijd een leunobject nodig hebt. Tegenwoordig zijn er veel trappen die beide vormen combineren, zoals een tweedelige- en een driedelige ladder. 

Professioneel aanbod aluminium ladders

Al onze ladders zijn van hoogwaardig aluminium. Hierdoor zijn ze lichtgewicht en makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast is aluminium een duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Wel is het zo dat er verschil zit in professionele en doe-het-zelf modellen. Dit omdat professionele trappen aan strenge veiligheidsnormen moeten voldoen, waardoor ze vaak ook iets zwaarder zijn vanwege een andere samenstelling. 

Voorzien van TÜV certificering en benodigde veiligheidsnormen

Het belangrijkste wanneer je op hoogte werkt, is de geboden veiligheid van het materiaal waarmee je werkt. Onze ladders beschikken dan ook over alle nodige veiligheidsnormen waaronder bijvoorbeeld een TÜV certificering. Dit is een bevestiging dat het product voldoet aan de laatste kwaliteitseisen. Verder zijn onze producten ook voorzien van de Nederlandse Warenwet, NEN 2482 en de Europese EN 131

Onze topmerken

Om de gewenste kwaliteit te kunnen bieden verkopen wij enkel producten van absolute topmerken, zoals:

Deze merken onderscheiden zich op het gebied van innovatie, veiligheid en kwaliteit. Daarnaast zijn ze bij Steigerdeals ook nog eens extra scherp geprijsd. Een win-winsituatie dus!

Wanneer voor een steiger kiezen?

Een ladder is een ideaal hulpmiddel om op grote hoogten te werken, maar voor sommige klussen is het beter om voor een rolsteiger of kamersteiger te kiezen. Zo is vanuit wet- en regelgeving besloten dat de maximale statijd op een ladder, 4 uur bedraagt. Voor langdurende klussen zoals het renoveren van een buitenmuur of het schilderen van een groot bedrijfspand kan een steiger dan ook een betere optie zijn. Niet alleen vergeleken met de maximal statijd van een ladder, maar ook gekeken naar het grote bereik en de veiligheid van een steiger. Heb je bij nader inzien toch een steiger nodig? Bekijk dan eens ons grote assortiment rol- en kamersteigers!

Kies voor de voordelen van Steigerdeals

De kwaliteit van onze producten in combinatie met de aangeboden service is een reden om bij Steigerdeals te kopen, maar dat is niet het enige: 

 • Voor 14:00 besteld, volgende werkdag gratis bezorgd;
 • Grootste assortiment van Nederland met ruim 1700+ producten;
 • Binnen 100 dagen retourneren;
 • Meer dan 45.000+ tevreden klanten, klantbeoordeling 9.4/10;
 • Maximale ondersteuning bij vragen.

Benieuwd naar welke ladder bij jouw klus past? 

Vraag advies over een product direct aan ons serviceteam. Neem hiervoor contact op met ons service team of via 085-0656192.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een ladder mee?

De levensduur van een aluminium ladder is afhankelijk van het gebruik. Bij dagelijks, professioneel gebruik gaan ze tussen de 10 en 20 jaar mee. Des te minder het gebruik, des te langer de levensduur wordt.

Wat is het verschil tussen een trap en een ladder?

Waar ladders voorzien zijn van sporten, zijn trappen voorzien van platte treden. Daarnaast heeft een trap vaak een platform waar je gemakkelijk op kan staan. Waar een ladder geschikt is voor klussen op grote hoogte, is een trap meer een hulpmiddel voor alledaagse klusjes in en om het huis.

Hoe hoog mag je met een ladder het dak op?

Ladders mogen tot 10 meter hoogte op platte daken gebruikt worden. Wel moet deze dan goed geborgd zijn. Wanneer de dakrand hoger dan 10 meter is, moeten er andere veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Denk bijvoorbeeld aan een trappentoren of permanente dakopgang.