Op zoek naar een rolsteiger? Bij Steigerdeals.nl kun je vele verschillende rolsteigers vinden die buiten gebruikt kunnen worden. We maken onderscheid tussen semi-professioneel gebruik en professioneel gebruik. Gebruik onze zoekfilters om de juiste steiger naar jouw wens te vinden.

Onze rolsteigers zijn verkrijgbaar in verschillende maten; van 2 meter t/m 14 meter werkhoogte, steiger breedtes van 75 cm, 90 cm en 135 cm en platform lengtes in 190 cm, 250 cm en 305 cm. Lees meer

Rolsteiger kopen

Onze rolsteigers zijn zeer geschikt voor buitengebruik dankzij de zwenkwielen met spindel. Bedenk vooraf goed welke klus je gaat uitvoeren. Is het binnen of buiten klus? Een brede steiger nodig? En welke maximale werkhoogte heb je nodig? Zodra je dit weet kun je heel gemakkelijk de geschikte rolsteiger kopen. Maak gebruik van onze filters op de webshop om je steiger te vinden. Bij Steigerdeals.nl kan je gemakkelijk een rolsteiger kopen, deze komt vervolgens de volgende werkdag al op locatie. Het is wel handig om te weten dat bij ons alleen een aluminium steiger gekocht kan worden. De aluminium steigers hebben goede kwaliteit waardoor er altijd veilig gewerkt kan worden.

 

Groot aanbod aluminium rolsteigers

Bij steigerdeals.nl vind je een groot aanbod aan steigers of het nu voor binnen of een buiten klus is, bij ons ben je aan het juiste adres. Je kunt bij onze rolsteigers keuze maken in diverse breedte- en lengtematen. Ook hebben we onderscheid gemaakt tussen professioneel gebruik, semi-professioneel gebruik en doe-het-zelf gebruik

 

Onze modellen rolsteigers:

  • Rolsteiger Basis: Geschikt voor lichte werkzaamheden zoals schilderen of schoonmaken van de gevel.
  • Rolsteiger Compleet: Geschikt voor intensief professioneel gebruik. Dit kan ook verstaan worden onder professionele rolsteigers.
  • Rolsteiger Euro: Geschikt voor professioneel gebruik, makkelijker opbouwen door het conische verbindingsframe. 
  • Rolsteiger Voorloopleuning: Rolsteiger conform de nieuwe normen en eisen, geschikt voor intensief gebruik.

Mogelijkheden

Wij hebben enkele mogelijkheden onder elkaar gezet. Je kunt zo een juiste rolsteiger uitkiezen die het werken op hoogte veilig en gemakkelijk maakt. Alle rolsteigers zijn gemaakt van aluminium waardoor deze licht van gewicht en makkelijk verplaatsbaar zijn. Uiteraard zijn alle Rolsteigers TÜV gecertificeerd en voldoen ze aan alle veiligheidseisen en normeringen.

 

Werkhoogtes van onze rolsteigers

 

Steigerbreedte van onze rolsteigers

  • 75 cm
  • 90 cm
  • 135 cm

 

Platformlengte rolsteigers in cm

  • 190 cm
  • 250 cm
  • 305 cm

 

Eenvoudig een rolsteiger kopen

Een rolsteiger kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je kunt heel eenvoudig vanuit onze webshop steigerdeals.nl een steiger bestellen. Alles hebben wij direct op voorraad en wordt na betaling in de meeste gevallen binnen 24 uur bij je afgeleverd. Je bent ook altijd vrij om de rolsteiger zelf af te halen. Neem hiervoor contact op met ons service team op het nummer 085-0656192. Wil je een toch een kleinere steiger bestellen voor binnen kijk dan even naar onze scherp geprijsde kamersteigers.

 

Waarom kies ik voor een rolsteiger?

Als je bezig bent met een project dat de hoogte in gaat, dan wil je natuurlijk veilig, efficiënt en comfortabel kunnen werken. Je wilt op tijd en heelhuids thuiskomen. Je hebt 2 opties: Een ladder of een rolsteiger. Rolsteigers hebben 3 grote voordelen:

Met een rolsteiger voorkom je ongelukken.

Veiligheid staat bij elk project op nummer 1. Je wilt het toch niet riskeren dat je een paar botten breekt of dat je een levens veranderd ongeluk ervaart? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kan je veel ongelukken met weinig moeite voorkomen. Van een ladder vallen is een ongeluk dat je makkelijk kan voorkomen. Op het moment dat jij regelmatig een ladder gebruikt voor klusjes in de hoogte, dan is dat allesbehalve veilig. Ladders kunnen omvallen en staan erg instabiel. Je kunt veel beter een rolsteiger kopen! Rolsteigers zijn veel stabieler vergeleken met ladders en kunnen heel wat meer gewicht dragen. Of je nou een ervaren bouwvakker bent of een klusjesman die voor het eerst in de hoogte gaat werken, Een rolsteiger kopen is essentieel voor elke klus is in de hoogte!

Met een rolsteiger bespaar je zeeën van tijd.

Welke klusser heeft er nou zin in om tot laat in de avond door te moeten klussen? Dat zijn er maar heel weinig. Jij wilt vast op tijd naar huis kunnen gaan zodat je even gezellig de dag door kan bespreken met je gezin. Hartstikke logisch! Toch gebruiken veel klussers nog steeds een ladder. Hier verspil je veel tijd mee. Een ladder moet je constant verplaatsten. Heel veel werkruimte heb je namelijk niet op een ladder. Het is veel slimmer om een rolsteiger te kopen. Met een rolsteiger heb je hier namelijk geen last van. Met een brede steiger creëer je meerdere meters aan werkruimte waardoor je veel minder vaak hoeft te verplaatsen. Hiermee bespaar je zeeën van tijd! Bovendien kan je een rolsteiger op verschillende hoogtes plaatsen. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar kleinere of grotere ladders! Als je tijd wilt besparen dan moet je dus een rolsteiger kopen!

Het is veel fijner om op een rolsteiger te werken.

Werken op een rolsteiger is niet alleen veilig en efficiënt. Het is ook gewoon comfortabel! Met een rolsteiger heb je meer bewegingsvrijheid. Je kan overal een stuk makkelijker bij. De tijden dat je bijna van een ladder afvalt om er net bij te kunnen zijn voorbij. De ondergrond van een aluminium steiger is ook een stuk fijner om op te werken. Je staat op een groot platform in plaats van op een klein traptreetje. Veel klussers leggen ook een groot gedeelte van hun gereedschap op dit platform. Je hebt dan al je spullen binnen handbereik en hoeft niet constant naar beneden te gaan. Er is één ding zeker. Werken op een rolsteiger is veel fijner dan op een ladder. Kies daarom voor al jouw hoogte projecten voor een goede aluminium rolsteiger.

 

Opbouwinstructie rolsteiger

Als je een rolsteiger gaat opbouwen is het belangrijk dat je de opbouwinstructies goed opvolgt. Dit voorkomt natuurlijk een hoop tijd en wellicht ongevallen. Niet alleen de opbouw tijd is natuurlijk van belang maar ook de veiligheid van de mensen die werken op de rolsteiger. Ook onderdelen, of gereedschap kan vallen.

We hebben alle video's online staan en een korte opbouwinstructie film waarin we duidelijk laten zien hoe je veilig je rolsteiger kunt opbouwen. In de eerste video op de rolsteiger instructie pagina, zie je het opbouwen met de traditionele schoren (diagonale en horizontale schoren). In de tweede video wordt opgebouwd met de voorloopleuningen die volledig voldoen aan de nieuwe opbouwnorm 2019 van steigers.

 

Wat is de beste manier om aluminium rolsteigers op te bouwen?

Als je een rolsteiger gaat opbouwen, is het belangrijk dat je stap voor stap te werk. Er gaan vaak dingen fout wanneer klussers niet stapsgewijs te werk gaan. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan die schade aan personen of producten kunnen veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om altijd stap voor stap en met precisie te werk te gaan bij het bouwen van een rolsteiger. We raden aan om de volgende stappen te volgen:

Stap 1: controleer of alle onderdelen aanwezig zijn en of de steiger in goede staat verkeerd.

Je wilt niet midden in het opbouwproces er achter komen dat je een onderdeel mist en dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Controleer daarom altijd eerst of alles aanwezig is en in een goede staat verkeerd. De meeste rolsteigers bevatten, Diagonale schoren, horizontale schoren, wielen met staanders, stabilisatoren, een platform, een opbouwframe en een kantplank.

Stap 2: Creëer een stabiele basis.

Zorg dat de rolsteiger op een stabiele ondergrond staat. Een onstabiele ondergrond kan leiden tot onverwachte schommelingen. Dit kan ongelukken veroorzaken. Bovendien wordt het moeilijker om werkzaamheden uit te voeren als je werkplek zich in constante beweging bevindt. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de steiger altijd veilig is geplaatst op een stabiel oppervlak.

Stap 3: het bouwen van de aluminium steiger.

Iedere stijger is uiteraard anders. Lees de handleiding zorgvuldig door en dan pas moet je beginnen met opbouwen. Het is onverstandig om te beginnen voordat je precies weet hoe jouw rolsteiger opgebouwd moet worden.

Stap 4: controleer alles!

Een slecht gebouwde steiger is gevaarlijk. Controleer daarom altijd of alles goed vast zit voordat je de steiger met gewicht belast.

En daar heb je het! Je bent nu klaar om te gaan werken met aluminium rolsteigers.

 

Tweedekans rolsteigers

Een tweedekans aluminium rolsteiger is een duurzame en veilige optie voor werken op hoogte. Deze rolsteiger is gemaakt van aluminium, wat betekent dat het licht van gewicht is en gemakkelijk te verplaatsen is. Bovendien is aluminium corrosiebestendig, wat betekent dat de rolsteiger langer meegaat dan rolsteigers gemaakt van andere materialen. Een tweedekans aluminium rolsteiger is een milieuvriendelijke keuze. Bovendien biedt de rolsteiger voldoende stabiliteit en stevigheid om aan de strenge veiligheidsnormen te voldoen.

Al met al is een tweedekans aluminium rolsteiger een uitstekende keuze voor werken op hoogte, zowel vanwege zijn duurzaamheid als zijn veiligheid. Een tweedekans aluminium rolsteiger kan ook een kostenbesparende optie zijn, omdat het een gebruikt product is dat is hersteld en getest om ervoor te zorgen dat het voldoet aan dezelfde veiligheidsnormen als een nieuwe rolsteiger. Dit betekent dat u de kwaliteit van een nieuwe rolsteiger kunt krijgen tegen een lagere prijs.

 

Wanneer moet een rolsteiger worden verankerd?

Verankering is wettelijk verplicht bij rolsteigers met een platformhoogte van 8 meter buiten en 12 meter binnen. Verankering van je rolsteiger wordt bij lagere werkhoogtes echter, ondanks het ontbreken van de verplichting, wel aangeraden. Helemaal met het windklimaat in Nederland is het echt aan te raden uw steiger te verankeren. Wanneer je de steiger buiten hebt opgebouwd is het verplicht wanneer het hard waait (windkracht 6 of meer) de rolsteiger te verankeren. De verankering dient uiteraard alleen plaats te vinden in een muur die de krachten kan opvangen.

 

Steiger kopen bij Steigerdeals.nl

Een steiger kopen doe je natuurlijk niet zomaar even. Je kan niet alleen 'goedkope rolsteiger kopen' opzoeken en het eerste resultaat aanschaffen. Als je een rolsteiger of kamersteiger aanschaft verwacht je een kwalitatief goede steiger die makkelijk en vooral veilig in gebruik is. Wij bij steigerdeals.nl hebben de beste steiger geselecteerd voor je tegen de scherpste prijzen. Er zijn verschillende merken binnen ons assortiment. Zo kan je bij Panthera ook een rolsteiger kopen, dit zijn binnen ons assortiment de rolsteigers met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast verkopen we voor het grootste gedeelte Euroscaffold rolsteigers. Je kan van ons een perfecte service en dito advies verwachten. Kies jouw type steiger uit en stel hem vervolgens samen en reken af in onze beveiligde betaalomgeving.

Mocht je eigen wensen hebben voor de aanschaf van een steiger kun je natuurlijk altijd met ons contact opnemen via de mail: [email protected] of telefonisch: 085-0656192 ons serviceteam staat tot 22:00 uur voor je klaar! Alle steigers voor 15:00 uur besteld via onze webshop, zijn de volgende werkdag gratis geleverd in Nederland en België met uitzondering van de Waddeneilanden.