Basis harnas steiger set met 1 haak
95,-
92,75 (ex. btw)
Basis harnas steiger set met 2 haken
131,-
136,- (ex. btw)
Basis harnas steiger set met valstopblok
184,-
192,- (ex. btw)
Kratos
Standaard harnas steiger set met 1 haak
189,-
174,- (ex. btw)
Standaard harnas steiger set met 2 haken
233,-
232,- (ex. btw)
Standaard harnas steiger set met valstopblok
280,-
298,- (ex. btw)

Valbeveiliging Harnas Set kopen? 

Wanneer u gaat werken op hoogte is het van belang dat dit altijd veilig gebeurt. Het creëren van een veilige werkomgeving voor uzelf en/of uw medewerkers is essentieel. Hiervoor moeten de juiste maatregelen genomen worden. De juiste valbeveiliging is hier de oplossing voor. De risico's worden vaak onderschat terwijl dit een van de grootste oorzaken van letsel bij arbeidsongevallen is. Op Steigerdeals.nl bieden wij verschillende soorten valbeveiliging die dit soort ongelukken kan voorkomen. Zo hebben wij Kratos verstelbare harnassen plus een weerhoudingslijn of valstopblok in een opbergtas. Ook hebben wij een groot assortiment aan RSS dakrand beveiliging, voor zowel plat als schuin dak. Altijd het juiste product in voorraad. Deze lopen altijd erg hard dus wees er snel bij!

 

Wat is valbeveiliging?

Valbeveiliging zijn middelen om te voorkomen dat er valgevaar ontstaat wanneer er op hoogte gewerkt wordt. Voorbeelden hiervan zijn als er op een steiger, hoge ladder, hoogwerker of dak wordt gewerkt. Vaak gebruikte middelen zijn hekken of leuningen. Wanneer er een steiger wordt gebruikt wordt er vaak gebruik gemaakt van schoren, voorloopleuningen en een valbeveiliging harnas.

 

Wanneer is valbeveiliging verplicht?

Het is volgens de Arbowet verplicht om valbeveiliging te gebruiken wanneer er gewerkt wordt op een hoogte van 2,5 meter of hoger. Daarnaast is valbeveiliging ook verplicht onder de 2,5 meter als er risico tot vallen is of als er op een plek gewerkt wordt die beweegt of mogelijk kan bewegen.

 

Vanaf welke hoogte valbeveiliging?

Het is in Nederland wettelijk verplicht om vanaf 2,5 meter werkhoogte valbeveiliging te gebruiken, tenzij er risico is op vallen, dan geldt dit ook voor onder de 2,5 meter.

 

Valbeveiliging dak

Wanneer u werkzaamheden op het dak heeft, is het aan te raden om persoonlijke valbeveiliging te gebruiken om te voorkomen dat u van het dak valt. Het voordeel is dat u en u medewerkers veilig kunnen werken, zonder dat er gevaarlijke verschillende situaties ontstaan. Ook als u op een steiger werkt is een comfortabel harnas/veiligheidsgordels een goede keuze.

 

Gevaar zit in een klein hoekje

Valongelukken zijn een van de grootste bijdragers aan ongevallen op de werkvloer. Er zijn vaak risicoverhogende omstandigheden di over het hoofd wordt gezien, dan wel door werkgevers als werknemers. Vaak wordt er wat laks gedaan over valbeveiliging bij kortdurende werkzaamheden. Hoe kort de werkzaamheden ook, als er boven de 2,5 meter wordt gewerkt of er is risico op vallen, raden wij altijd horizontale valbeveiliging of verticale valbeveiliging aan.

 

Valbeveiliging van Kratos

Met valbeveiliging werken hoeft niet ingewikkeld of onaangenaam te zijn. Op Steigerdeals.nl bieden wij diverse producten in individuele valbeveiliging sets van het merk Kratos. Kratos is gespecialiseerd in het produceren van veilige en makkelijk te bevestigen valbeveiligingssets. Deze set is belastbaar tot 140 kg, en gemaakt voor optimaal comfort. De harnassen zijn zowel te verkrijgen met een weerhoudings lijnen of een valstopblok.

 

RSS dakrandbeveiliging

De dakrand beveiliging van RSS is je van hét als het gaat om makkelijk en veilig bevestigen en gebruiken van dakrand beveiliging. Zowel te verkrijgen voor een schuin/hellend dak, als een plat dak. Deze Nederlands gefabriceerde valbeveiliging voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, en verzekert veilig werken op hoogte.

 

Valbeveiliging keuren

Wanneer de valbeveiliging in gebruik is kunnen de materialen gaan slijten. Het keuren van de valbeveiliging moet dan ook ieder jaar gedaan worden, tenzij er een val heeft plaatsgevonden. Dan dient de valbescherming direct gekeurd te worden. Het is aan te raden om na elk gebruik van het veiligheidsharnas na welk type werkzaamheden dan ook de materialen te checken. Maak de materialen schoon en berg deze netjes op in de meegeleverde tas. Op deze manier gaan de producten het langst mee. Het is aan te raden om de keuringen door een specialist te laten doen.

 

Officiële dealer Steigerdeals

Steigerdeals is een officiële dealer van klimmateriaal en valbeveiliging. Komt u er niet uit op de website, of heeft u simpelweg een vraag? Dan kunt u altijd contact opnemen met iemand van de klantenservice. zij staan 5 dagen per week voor u klaar om welke vraag dan ook voor u te beantwoorden. Bel naar 085 - 065 61 92 of stuur een berichtje in de live chat op de website!