Panthera
Telescoopladder 3,2 meter met Soft Close
149,- (ex. btw)
Panthera
NIEUW: Telescoopladder 4,8 meter
269,-
219,- (ex. btw)
Panthera
Telescoopladder PRO 3,2 meter
115,-
110,- (ex. btw)
Panthera
Telescoopladder PRO 3,8 meter
141,-
123,- (ex. btw)
Panthera
ACTIE: Telescoopladder PRO 4,4 meter
199,-
169,- (ex. btw)
Panthera
MEGA DEAL: Telescoopladder PRO 4,8 meter
220,-
189,- (ex. btw)
Panthera
MegaDeal: Telescoopladder PRO 5,2 meter
275,-
249,- (ex. btw)
Altrex
Altrex telescoopladder Smart Up Go 3,8 meter
228,-
168,95 (ex. btw)
Altrex
Altrex TL Smart Up Active 3,4 meter
303,-
219,95 (ex. btw)
Altrex
Altrex TL Smart Up Active 4 meter
392,-
261,95 (ex. btw)
Altrex
Altrex TL Smart Up Pro 3,3 meter
439,-
308,95 (ex. btw)
Altrex
Altrex TL Smart Up Pro 4 meter
541,-
398,95 (ex. btw)
Telesteps Eco-Line ladder 3,0mtr
205,- (ex. btw)
Black line Combi ladder 2,3mtr Telesteps
519,- (ex. btw)
Black line Combi ladder 3,0mtr Telesteps
675,- (ex. btw)
Telesteps Prime X-Line ladder 3,0mtr
458,- (ex. btw)
Military Rescue-Line ladder 4,1 mtr Telesteps
998,- (ex. btw)

Telescoopladder kopen?

Ben je op zoek naar een telescoopladder voor professioneel of particulier gebruik? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment aan verschillende bekende merken zoals Altrex en Panthera. De Altrex en Panthera telescoopladders zijn verkrijgbaar in 9 sporten, 10 sporten of 11 sporten. De ladders zijn in lengte uitschuifbaar van 2 tot 5,20 meter. Deze ladders zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor jarenlang klusplezier. Verder voldoen de uitschuifbare ladders aan de strenge wet- en regelgeving die geldt in Nederland en Europa.

Naast de telescopische ladders bieden wij ook overige ladders (zoals enkele ladders, tweedelige ladders en driedelige ladders) en trappen aan.

Wat is een telescopische ladder? 

Een telescoopladder is een type ladder dat is ontworpen om gemakkelijk en snel te kunnen worden uitgeschoven tot een bepaalde hoogte en daarna weer ingeschoven tot een compact formaat. De telescoopladder wordt ook wel de uitschuifbare ladder of telescoop trap genoemd, vanwege het gemakkelijk uitschuiven naar de perfecte ladder. Ideaal voor het hoger betreden van de ladder bij klussen met een hoge benodigde werkhoogte. Deze uitschuifbare ladder bestaat uit meerdere secties die als een telescoop uit elkaar schuiven. Telescopische ladders zijn handig omdat ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn door hun lichte gewicht en hun compacte formaat wanneer ingeschoven.

De uitschuifbare ladders die wij aanbieden beschikken over het unieke Soft close systeem. Dit houdt in dat wanneer de ladder wordt ingeschoven, er geen gevaar is dat er vingers tussen de uitschuifbare delen komen. Ook beschikken de telescoopladders over een stabilisatiebalk onderaan de ladder, wat ervoor zorgt dat je altijd stevig staat, mits je wel op een vlakke ondergrond staat. Alle telescoop ladders die wij aanbieden zijn gemaakt van aluminium. Hierdoor zijn deze licht van gewicht, makkelijk te verplaatsen en onderhoudsvrij! Deze robuuste ladders zijn van geanodiseerd aluminium en beschikken over een beschermd coating.

Gegarandeerde veiligheid met het keurmerk EN131.6 en de Warenwet. 

De telescoop trappen in ons assortiment zijn speciaal ontwikkeld om veilig op hoogtes te kunnen werken. De ladders voldoen dan ook aan de strenge Europese EN131.6 norm en de Warenwet en zijn gemaakt van hoge kwaliteit aluminium. Daarmee zijn de telescopische ladders geschikt voor zowel particulier als zakelijk, professioneel gebruik. Voor de veiligheid is het ook belangrijk om te letten op de ondergrond waar je de ladder op plaatst en dat je beschadiging door bijvoorbeeld vochtigheid of verf voorkomt. Wil je meer weten over het veilig gebruiken van dit type ladder? Bekijk de volgende blog: Het veilig gebruiken van een telescoopladder.

Voordelen van een uitschuifbare ladder?

 • Licht in gewicht
 • Eenvoudig in-/uitschuifbaar; instelbaar tot iedere gewenste hoogte
 • Zeer compact inschuifbaar
 • Is in te stellen op verschillende hoogtes
 • Maakt werken veilig op hoogte
 • Makkelijk te vervoeren
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten

Met heel veel voordelen, beschikt deze ladder over enkele nadelen. Zo is deze type ladder vaak wat duurder dan een simpele enkele ladder, tweedelige ladder of schuifladder. Dit vanwege het compacte formaat en de verstelbare hoogte-optie. Verder zijn de telescopische ladders ook iets minder stabiel dan andere type ladders door de verschillende secties die in elkaar schuiven.

Waarvoor kan ik een telescoopladder gebruiken?

Een telescopische ladder kan worden gebruikt voor een breed scala aan werkzaamheden waarbij een ladder nodig is. Wij raden deze ladder aan voor semi professioneel gebruik, oftewel particulier gebruik. Hier zijn enkele voorbeelden van taken waarbij een telescopische ladder handig kan zijn:

 • Het schilderen van muren of plafonds: Als je een grote ruimte wilt schilderen, kan een telescopische ladder je helpen om bij moeilijk te bereiken plekken te komen.
 • Andere klussen binnen: Als je een nieuwe lamp wilt installeren, of een kast of plank moet bereiken kan een telescopische ladder je helpen om bij de elektrische aansluiting te komen.
 • Het uitvoeren van klussen aan de buitenkant van het huis: Als je wilt werken aan de gevel van je huis, of het repareren van dakpannen of het schilderen van kozijnen, kan een telescopische ladder je helpen om bij de gewenste hoogte te komen.
 • Inspecteren van daken: Je komt met deze ladder snel en veilig op de gewenste hoogte.

Telescopische ladder als Vlizotrap

Wanneer je een ladder nodig heeft om jouw zolder te bereiken, dan is de telescopische ladder een goede optie als vlizotrap. De ladder is gemakkelijk in- en uit te schuiven, en door zijn lichte gewicht en compacte formaat wanneer ingeschoven zeer handig in gebruik vergeleken met een houten zoldertrap.

Ladder telescopisch gebruiken: Neerzetten en opbergen 

Voordat je de ladder gaat neerzetten, is het belangrijk dat de ondergrond waar je deze gaat plaatsen stevig en egaal is, om veiligheidsproblemen bij het beklimmen van de ladder te voorkomen. We raden altijd aan om te zoeken naar een egale ondergrond, anders wordt het werken minder veilig. De ladder wordt op een relatief korte afstand van de muur geplaatst. Controleer ook of de ladder volledig uitgeschoven is voordat je erop gaat staan. Telescoopladders zijn ontworpen om uit te schuiven tot de juiste hoogte, dus als de ladder niet volledig uitgeschoven is, kan dit leiden tot onveilige situaties.

Stappenplan voor het uitschuiven tot maximale hoogte of een tussenlengte

 • Stap 1: Zet ladder op schone en stabiele ondergrond
 • Stap 2: Zet een voet op de onderste sport om de juiste sport van de ladder uit te trekken.
 • Stap 3: Begin met het uitschuiven bij de bovenste sport en schuif deze uit totdat de sport wordt vergrendeld.
 • Stap 4 (maximale hoogte): De sport is pas vergrendeld zodra de vergrendelingsknoppen volledig richting de buitenkant van de ladder zijn geschoven.
 • Stap 4 (tussenlengte): In dit geval moeten nog steeds alle treden volledig zijn uitgeschoven onder de bovenste trede, oftewel vergrendeld.
 • Stap 5: Controleer of alle sportafstanden van dezelfde lengte zijn.

Telescopische ladders opbergen

Bij het opbergen van de ladder worden de clips onderaan de ladder naar binnen geschoven. Hierdoor schuiven de delen vanzelf in elkaar. Door het ingebouwde systeem zal dit rustig gebeuren, zodat er geen handen of vingers klem komen de zitten. Hieronder kan je in de video zien hoe een telescoopladder van Panthera wordt neergezet en opgeborgen.

Hoe werkt het soft close systeem?

De ladder wordt uitgeschoven vanaf boven. Wanneer je de werkzaamheden hebt afgerond, kan de ladder worden ingeschoven. Dit gebeurt veilig door het soft close systeem. Door de rode knoppen op de tweede trede van onder naar binnen te schuiven, vallen de verschillende telescopische delen van de ladder  vanzelf in elkaar op een veilige en rustige manier. Dit voorkomt gevaren voor de vingers en handen.

Telescoopladders van Steigerdeals: Meer dan 11.000 tevreden klanten gingen je voor!

 • Gratis verzending binnen Nederland en België
 • 100 dagen retourtermijn
 • Handige instructievideo’s en handleidingen
 • Alle ladders zijn direct leverbaar
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Klantenbeoordeling 9.3/10
 • Onze producten voldoen alle aan de  Europese norm

Telescoopladder kopen of extra hulp nodig? Vraag advies over een product direct aan ons serviceteam. Neem hiervoor contact op met ons service team of via 085-0656192.

Veelgestelde vragen

Wat is het draagvermogen van een telescoopladder?

De meeste telescopische ladders kunnen een gewicht van ongeveer 150 kg dragen. Het draagvermogen hangt af van het merk en het model. Op de productpagina’s worden de specificaties duidelijk beschreven.

Welke maat telescoopladder moet ik kiezen?

De meest praktische lengte is een telescoopladder rond de 4 meter, omdat die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. In ons assortiment vind je diverse telescopische ladders van 3,2 meter, 3,8 meter, 4,4 meter, 4,8 meter en 5,2 meter.

Hoe moet een telescopische ladder worden opgeslagen?

Om schade en vervorming te voorkomen is het belangrijk om de ladder goed op te bergen als je het niet gebruikt. We raden aan om een droge en schone plaats te vinden waar de ladder kan worden opgeslagen. Verder is het ook belangrijk om de vergrendelingen los te maken en de ladder in elkaar te schuiven en te bevestigen met riemen of haken.