Hoe kies je de beste steiger uit voor jouw klus?

Een steiger uitzoeken, dat is meestal niet iets wat je elke dag doet. Dus wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste steiger voor jouw klus. We leggen je hieronder uit waar je het beste rekening mee kunt houden.

 

1. Welke steiger moet ik kiezen?

Welke steiger het beste bij je klus past, ligt natuurlijk aan de klus. Hoe kun je die het beste op onze webshop terug vinden?

Stel voordat je op zoek gaat, de volgende vragen:

  • Waarvoor ga ik de steiger gebruiken?
  • Ga ik de steiger binnen of buiten gebruiken?
  • Gebruik ik de steiger intensief (professioneel), regelmatig (semi-professioneel) of niet zo vaak (doe-het-zelf)?
  • Wat is de werkhoogte waarop ik moet gaan werken?

 

2. Kies ik voor een kamersteiger of een rolsteiger?

Een kamersteiger, ook wel vouwsteiger genoemd, is makkelijk in elkaar te klappen en dus makkelijk te vervoeren. Voornamelijk gebruikt binnenshuis voor schilderklussen, stukadoor klussen of buiten om dakranden mee schoon te maken. Eigenlijk voor alle klussen waar je net boven je macht moet werken. Onze kamersteigers zijn tot een maximale werkhoogte van 7,5 meter uit te breiden en zijn gebouwd uit kant en klare onderdelen.

Onze rolsteigers zijn voor veilig werken op hoogte en om makkelijk te verplaatsen. Echt een top steiger voor buitenklussen. We bieden ze aan in werkhoogtes van 2 t/m 12 meter met verschillende breedtes van 75 cm, 90 cm en 135 cm. Doordat ze een zwenkwiel met spindel hebben, zijn ze ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Ze bestaan uit onderdelen die gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. 

 

3. Welke platformlengte of steigerbreedte kan ik het beste kiezen?

We bieden verschillende steigers aan in alle soorten en maten. De platformlengte en steigerbreedte geven eigenlijk het werkoppervlakte aan waarop je kunt werken. Hoe breder of langer de steiger, hoe meer werkruimte je hebt op hoogte. Vaak plaats je in een smalle steiger één platform en bij een brede steiger kun je twee platformen naast elkaar kwijt. 

 

4. Let op het verschil tussen werk- en platformhoogte

We maken onderscheidt tussen werkhoogte en platformhoogte van een steiger. Super verwarrend maar uiteindelijk wel logisch, namelijk:

  • Werkhoogte is de hoogte waarop je kunt werken wanneer je op het platform staat. Hou de volgende berekening in gedachte: platformhoogte + je eigen lichaamslengte = de werkhoogte. Aangezien je je armen ook kan uitstrekken rekenen we gemiddeld 2 meter bij de platformhoogte. 
  • Platformhoogte is de hoogte waarom de platform van de steiger officieel mag liggen

Rolsteiger werkhoogte uitleg

 

 

5. Elke steiger valt uit te breiden

Goed om te weten is dat onze steigers in de toekomst uit te breiden zijn met losse steigeronderdelen. Enkele niet maar dat staat dan ook goed aangegeven bij het product. Handig dus voor in de toekomst wanneer je hoger wilt gaan werken of losse onderdelen wilt vervangen. Daarnaast is ons steigermateriaal universeel dus geschikt voor elke steiger.

 

6. Welke steiger serie moet ik kiezen?

Al onze steigers zijn van het merk Euroscaffold en zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Dat voorop gesteld, hebben we de verschillende steigers een naam gegeven. Hieronder een korte uitleg zodat jij goed de verschillen weet:

 

  • Basis serie of basic-line: Deze steigers zijn onze basis steigers. We zijn er trots op want ze zijn van goede kwaliteit, bieden professionele stabiliteit en bevatten alle basis benodigdheden voor een goede steiger. Deze steigers hebben een buisdikte van 5 cm en een wanddikte van 2 mm. De frames worden gemakkelijk aan elkaar verbonden door rechte verbindingspen en borgclips. Ze zijn uit te breiden met steigermateriaal en hebben ook een basis prijs. Geen gekkigheid gewoon een goede steiger voor een scherpe prijs.

 

  • Sandaard serie: Deze steigers zijn onze professionele rolsteigers voor intensief gebruik. Ze hebben een professionele uitstraling en afwerking. Ze zijn het zelfde als onze basis serie alleen heeft deze serie andere materiaal. Denk aan aluminium kantplanken ipv houten kantplanken of steigerwielen die meer gewicht kunnen dragen. Uitgebreider dus handiger voor intensief gebruik.

 

  • Euro serie: Deze steigers hebben vaak even meer. Meer steigermateriaal (denk aan bijvoorbeeld platformen, stabilisatoren etc) of wielen die meer gewicht aan kunnen. Het voordeel van deze lijn is dat door een unieke zelfborg verbindingspen de steiger maar op één manier kan worden opgebouwd. Hierdoor zijn de Euro steigers extra makkelijk en snel af te bouwen en is er optimale veiligheid.

 

7. Let op de certificatie van steigers om veiligheid te garanderen

Let altijd bij het uitkiezen van een steiger op of deze gecertificeerd is en aan alle normen voldoen. Bij Steigerdeals hoef je je daar niet druk om te maken, al onze producten voldoen aan EN1004 norm en zijn TÜV gecertificeerd. Ook worden de steigers in onze fabriek gebouwd, gewoon hier in Nederland.  Dus je ontvangt geen buitenlandse import maar kwaliteit uit eigen land.

 

Wij zijn er niet voor niets :)

Heb je je antwoorden op een rij? Begin dan op onze homepage en selecteer in de filter je voorkeur. Binnen 4 stappen kom je op de steigerpagina waarop wij de beste steigers hebben geselecteerd, die bij jouw klus past!

Mocht je meer advies willen krijgen op maat? Neem dan telefonisch contact op via 085 0656192 of stuur een email naar [email protected]. We helpen je graag bij het vinden van de juiste steiger!