rode stabilisator dop 50mm
6,-
7,50 (ex. btw)
Euroscaffold
Ministab kamersteiger stabilisator
55,-
27,50 (ex. btw)
Alumexx
ALX Stabilisator 1,8 meter vast
70,- (ex. btw)
Panthera
Panthera stabilisator 2 m
86,-
82,- (ex. btw)
Panthera
Panthera stabilisator 3 m
89,- (ex. btw)
Euroscaffold
Euroscaffold Stabilisator Rolsteiger 2 meter
93,-
89,- (ex. btw)
Alumexx
ALX Stabilisator 1,8 meter telescopisch
90,- (ex. btw)
Euroscaffold
Euroscaffold Stabilisator Rolsteiger 3 meter
96,-
92,- (ex. btw)
Euroscaffold
Euroscaffold Telestabilisator Rolsteiger 3 meter
112,-
107,- (ex. btw)
Altrex
Driehoeksstabilisator RS4 tot 4.2m PH
108,- (ex. btw)
Altrex
Driehoeksstabilisator RS4 tot 6.2m PH
117,- (ex. btw)
Altrex
Driehoeksstabilisator RS4 tot 6.2m PH
123,-
117,- (ex. btw)
Altrex
Driehoeksstabilisator RS4 standaard
147,- (ex. btw)

Stabilisatoren rolsteigers | Voor extra stabiliteit en veiligheid!

Bij het werken op hoogte is veiligheid essentieel. Rolsteigers zijn een veelgebruikte oplossing voor werkzaamheden op verschillende hoogtes, maar hun stabiliteit is cruciaal om de veiligheid van de gebruikers te garanderen. Hier komen rolsteiger stabilisatoren van pas. Deze essentiële componenten zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid, verminderen het risico op wiebelen en kantelen, en zijn daarmee onmisbaar voor elke rolsteiger constructie. Ze zorgen er niet alleen voor dat de rolsteiger tijdens gebruik stevig op zijn plaats blijft staan, maar ze dragen ook bij aan het voorkomen van ongelukken door te zorgen voor een veilige werkplek op hoogte.

Verschillende soorten stabilisatoren

Binnen ons assortiment vind je rolsteiger stabilisatoren in diverse uitvoeringen, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen:

  • Uitschuifbare stabilisatoren: Dit type kan in lengte worden aangepast, wat ze ideaal maakt voor gebruik in gebieden met variabele ruimte of voor werkzaamheden op verschillende hoogtes. Ze bieden flexibiliteit en zijn perfect voor situaties waarin de werkruimte beperkt of onregelmatig is.
  • Vaste stabilisatoren: Vaste stabilisatoren hebben een constante lengte en bieden een robuuste en betrouwbare oplossing voor het stabiliseren van rolsteigers. Ze zijn het meest geschikt voor projecten waarbij de steiger niet vaak verplaatst wordt of de werkhoogte constant blijft.

Onze stabilisatoren voor de rolsteiger zijn universeel en dus geschikt voor elk merk professionele rolsteiger (buisdikte ca 5 cm). 

Installatie en gebruik

Het correct installeren en gebruiken van rolsteiger stabilisatoren is cruciaal voor de veiligheid. Volg deze stappen voor een veilige installatie:

  • Controleer de ondergrond: Zorg dat de ondergrond stabiel en vlak is voordat je de stabilisatoren installeert.
  • Bevestiging: Volg de instructies van de fabrikant voor het correct bevestigen van de stabilisatoren aan de rolsteiger. Zorg ervoor dat alle bevestigingspunten stevig en correct zijn aangebracht.
  • Pas de lengte aan (indien uitschuifbaar): Pas de lengte van de uitschuifbare stabilisatoren aan om de gewenste stabiliteit en balans te bereiken.
  • Doe een veiligheidscheck: Controleer na installatie of alle onderdelen correct zijn bevestigd en of de steiger stabiel staat.

Veiligheidsnormen en certificering

Voor stabilisatoren gelden specifieke veiligheidsnormen en certificeringen die hun kwaliteit en betrouwbaarheid waarborgen. Deze normen garanderen dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van materiaalsterkte, ontwerp en veiligheidsprestaties. Binnen ons assortiment zijn al onze rolsteiger stabilisatoren TÜV-gecertificeerd en voldoen zij allen aan de NEN EN 1004 norm (Steigerklasse III). Door te investeren in de juiste stabilisatoren, volgens de veiligheidsrichtlijnen te werken en regelmatig onderhoud en inspecties uit te voeren, zorg je voor een veilige en stabiele werkplek op elke hoogte.