Alumexx
ALX voorloopleuning 190 basic
93,- (ex. btw)
Alumexx
ALX Voorloopleuning 250 XS-Light
177,- (ex. btw)
Alumexx
ALX Voorloopleuning 190 XS-Light
179,- (ex. btw)
Panthera
Panthera rolsteiger voorloopleuning 185 cm
234,-
223,- (ex. btw)
Euroscaffold
Rolsteiger voorloopleuning 190 cm
250,-
239,- (ex. btw)
Panthera
Panthera rolsteiger voorloopleuning 245 cm
252,-
240,- (ex. btw)
Euroscaffold
Rolsteiger voorloopleuning 250 cm
269,-
257,- (ex. btw)
Altrex
Safe-Quick ®2 Guardrail 1.85 m RS4
259,- (ex. btw)
Altrex
Safe-Quick ®2 Guardrail 2.45 m RS4
279,- (ex. btw)

Voorloopleuning rolsteiger kopen? Voor veilig werken op hoogte!

Als je werkzaamheden op hoogte uitvoert, is veiligheid prioriteit nummer één. Een voorloopleuning bij een rolsteiger speelt hierin een cruciale rol. Maar wat is een voorloopleuning precies? Simpel gezegd, het is een veiligheidsvoorziening die aan de voorzijde van een rolsteiger wordt bevestigd tijdens de opbouw. Deze leuning zorgt ervoor dat je tijdens het werk beschermd bent tegen vallen, één van de grootste risico's bij het werken op hoogte. Het gebruik van een voorloopleuning is niet alleen een slimme veiligheidsmaatregel; in veel gevallen is het zelfs verplicht om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.

Wet- en regelgeving voor gebruik

De veiligheidswetgeving stelt duidelijke eisen aan het werken op hoogte, en daarbij is het gebruik van een voorloopleuning vaak verplicht. Maar wanneer precies? Het is verplicht om altijd een leuning te hebben bij betreden van een volgend platform in een rolsteiger. Dit omdat een groot deel van de ongelukken nog steeds gebeurt bij het op- en afbouwen van rolsteigers.

Dit betekent niet dat het traditionele systeem met schoren niet meer gebruikt mag worden. Om aan de nieuwe eis te voldoen dient minimaal 1 voorloopleuning gebruikt te worden bij het opbouwen van een rolsteiger, als de rolsteiger gebruikt wordt bij een gevel. Wordt de rolsteiger vrijstaand gebruikt, dan zijn 2 voorloopleuningen nodig.

Verschillende typen voorloopleuningen

Binnen het assortiment van Steigerdeals vind je twee hoofdtypen voorloopleuningen: standaard en telescopische.

Standaard voorloopleuningen

Voordelen:

  • Biedt consistente veiligheid tijdens de opbouw.                      
  • Eenvoudig te installeren.

Nadelen: 

  • Minder flexibel in gebruik.

Telescopische voorloopleuningen

Voordelen: 

  • Verstelbaar, dus aanpasbaar aan verschillende werkhoogtes.
  • Biedt flexibiliteit in complexe bouwomgevingen.

Nadelen: 

  • Vereist meer aandacht bij het instellen.

Keuzehulp

De keuze voor het type voorloopleuning hangt af van je specifieke situatie. Werk je vaak op variabele hoogtes of in een omgeving waar de afmetingen van de werkplek voortdurend veranderen? Dan is een telescopische voorloopleuning een uitstekende keuze. Voor projecten waarbij de werkhoogte constant blijft, biedt een standaard voorloopleuning een robuuste en betrouwbare oplossing.

Verkrijgbaar van bekende topmerken

Onze voorloopleuningen zijn verkrijgbaar van diverse topmerken, zoals Altrex, Alumexx, Euroscaffold en Panthera. Deze merken zijn een begrip in de markt en bieden optimale veiligheid tijdens jouw project. Hierdoor ga je met een veilig gevoel de hoogte in. Nog een voordeel is dat de gebruikte materialen erg duurzaam zijn, waardoor jouw aankoop een lange termijn investering wordt. 

Inclusief benodigde veiligheidseisen

De voorloopleuningen in ons assortiment voldoen allen aan de nodige veiligheidseisen. Zo is ieder item TÜV-gecertificeerd en voldoen zij aan de NEN EN 1004 norm (Steigerklasse III). 

Opbouwinstructie Euroscaffold voorloopleuning

Het correct opbouwen van een voorloopleuning is essentieel voor je veiligheid. Bij Steigerdeals hebben we een handige opbouwvideo voor de Euroscaffold voorloopleuning. Deze instructievideo leidt je stap voor stap door het proces, zodat je zeker weet dat je steiger veilig en volgens de voorschriften wordt opgebouwd.

Vandaag voor 14u besteld, volgende werkdag gratis bezorgd!

Kiezen voor Steigerdeals betekent kiezen voor kwaliteit, veiligheid en service. Onze producten worden snel geleverd en we zijn trots op onze meer dan 45.000 tevreden klanten. Met onze uitstekende klantenservice en na-verkoopondersteuning ben je verzekerd van een zorgeloze aankoop. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, bij Steigerdeals vind je de veiligheidsuitrusting die je nodig hebt voor jouw project. Bekijk nu ons assortiment en profiteer van onze expertise en service!