Steigerdeals staat voor kwaliteit en veiligheid

Alle onderdelen van onze rolsteigers voldoen aan de regel en wetgeving, voorzien van een TÜV certificaat en voldoen aan de NEN 2484 / EN 131 norm (Steigerklasse III). Hierdoor verzekerd van kwaliteit en veiligheid van de materialen & inclusief 5 jaar fabrieksgarantie.

 

TÜV-certificaat

Een TÜV keurmerk is een bevestiging dat het geleverde product voldoet aan de laatste kwaliteitseisen, milieuvriendelijk en/of veilig is. Voor een TÜV-certificaat wordt de onderneming jaarlijks getoetst. De rolsteigers en kamersteigers van Euroscaffold zijn TÜV-gecertificeerd.

Rolsteiger TÜV Certificaat

 

Kamersteigers & rolsteigers

EN 1004 klasse III

De EN 1004 klasse III is de belangrijkste norm voor rolsteigers. In deze norm staan de materialen, afmetingen, belastingen, veiligheid en prestatie-eisen beschreven.

 

NEN-EN 1298

In de NEN-EN 1298 staan de richtlijnen voor de handleiding beschreven. De kamer- en rolsteigers dienen voorzien te zijn van een begrijpelijke gebruikershandleiding. Hierin staat onder andere vermeld: maximale opbouw en toelaatbare belasting. Wijze van opbouwen en afbreken, het hanteren van de steiger en inspectie.

 

Ladders & trappen

Warenwet

De ladders en trappen die in Nederland verkocht worden dienen te voldoen aan de eisen van het Besluit draagbaar klimmaterieel.

 

EN 131

De EN 131 is de Europese norm voor trappen, ladders en vouwladders. Echter stelt de Arbowet hogere eisen aan het materiaal dat deze norm in Nederland niet verplicht is.

 

NEN 2484

De Nederlandse norm NEN 2484 geeft aan waar trappen en ladders voor professioneel gebruik volgens de Arbowet aan dienen te voldoen.