Uit welke onderdelen bestaat een rolsteiger?

door Steigerdeals
11 Januari 2023

Een rolsteiger is een aluminium verplaatsbare stelling die wordt gebruikt om op een veilige manier op hoogte te komen. Ze zijn ideaal voor gebruik bij verbouwingen, reparaties en andere soorten werkzaamheden op hoogte. Er zijn verschillende soorten rolsteigers, maar ze hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke rolsteiger onderdelen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste onderdelen van een rolsteiger.

 

Opbouwframes

Wil jij veilig werken met een rolsteiger? Opbouwframes zijn de verticale staanders die de rolsteiger op zijn plaats houden. Ze worden gebruikt om het platform op te bouwen en om de steiger op de juiste hoogte te brengen. Opbouwframes zijn gemaakt van stevig aluminium en zijn ontworpen om het gewicht van het platform en de gebruiker te kunnen dragen. Deze rolsteiger onderdelen zijn dus erg belangrijk voor de veiligheid. Opbouwframes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoeveelheid sporten.                                                                                                                               

Voorloopleuningen

Voorloopleuningen zijn horizontale stangen die aan de opbouwframes bevestigd zijn. Ze zijn ontworpen om de gebruiker extra stabiliteit te bieden bij het opbouwen en om te voorkomen dat ze van de steiger vallen. Op deze manier kun je veilig werken met rolsteiger. Een rolsteiger opbouwen moet zorgvuldig gebeuren, hij kan relatief snel opgebouwd zijn, maar zorg wel dat dit nauwkeurig gedaan wordt!

Schoren (horizontaal of diagonaal)

Schoren zijn lange stangen die aan de opbouwframes bevestigd zijn en die dienen als extra stabilisatie voor de rolsteiger. Deze zijn bedoeld om beide kanten van de steiger met elkaar te verbinden over de breedte van de steiger, en voorkomt het zwalken bij het gebruik van de steiger. De schoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel horizontaal als diagonaal.

Platformen

Het platform is het gedeelte van de rolsteiger waar de gebruiker op staat tijdens het werken. Het platform kan in verschillende afmetingen worden gemaakt, zoals 190, 250 of 305 cm. Deze zijn gemaakt van aluminium met een profiel van hout of carbon. Hoeveel platformen u nodig heeft ligt aan de hoogte en de breedte van de rolsteiger, maar ook natuurlijk wat u zelf fijn vindt werken.

Wielen

Een rolsteiger is geen rolsteiger zonder wielen. Wielen zijn aan de onderkant van de rolsteiger bevestigd en worden gebruikt om de steiger te verplaatsen. Ze zijn gemaakt van rubber of nylon op een stalen spindel en zijn ontworpen om de rolsteiger op een stabiele en veilige manier te kunnen verplaatsen.

Stabilisatoren

Stabilisatoren zijn lange stangen die aan de onderkant van de rolsteiger bevestigd zijn en die dienen als extra stabilisatie voor de steiger. Ze kunnen in verschillende afmetingen worden gemaakt, met of zonder telescopische functie en zijn gemaakt van stevig aluminium. Wanneer u tegen een gevel bouwt heeft u aan 2 stabilisatoren voldoende. Als u de steiger vrijstaand opbouwt, dan heeft u 4 stabilisatoren nodig.

Kantplankset (hout of aluminium)

Een kantplankset is een set planken die aan de zijkanten van het platform bevestigd zijn. Ze dienen als afscheiding tussen de gebruiker en het werkgebied. Kantplankensets kunnen gemaakt zijn van hout of aluminium en zijn ideaal als u bijvoorbeeld gereedschap op uw platformen heeft liggen wat eventueel naar beneden kan vallen.

Borgclips

Borgclips zijn kleine clips die worden gebruikt om de verschillende onderdelen van de rolsteiger op hun plaats te houden. Ze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de rolsteiger stevig en veilig is tijdens het gebruik. Borgclips zijn gemaakt van stevig metaal en zijn ontworpen om de rolsteiger op zijn plaats te houden.

Contact met specialist

Zoals u kunt zien bestaat een rolsteiger uit verschillende belangrijke onderdelen die samenwerken om ervoor te zorgen dat de steiger veilig en stabiel is. Het is belangrijk om alle onderdelen van de rolsteiger op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat de steiger veilig is. Voor vragen staat onze klantenservice elke doordeweekse dag klaar om deze te beantwoorden. Dit kan via de chat, 085-0656192, of stuur een mail naar [email protected].

Je trapgat goed en veilig schilderen met ladder
door Steigerdeals
30 Januari 2024
Lees meer
Dakkapel schilderen? Hou hier rekening mee
door Steigerdeals
23 Januari 2024
Lees meer
Wat is het verschil tussen een ladder en trap ?
door Steigerdeals
15 Januari 2024
Lees meer