Welke huishoudtrap heb ik nodig?

door Steigerdeals
8 Februari 2023

Een huishoudtrap is erg geliefd binnen ieder huishouden, en niet zonder reden. De huishoudtrap is een erg handig hulpmiddel voor welke klus dan ook, zoals het vervangen een lamp, behangen en schilderen. Het is een zeer veilig alternatief en vervangt de wankele stoel. Onmisbaar in huis tegenwoordig dus. Nu zijn er veel soorten trappen, en stel je jezelf de vraag, welke huishoudtrap heb ik nodig? Deze vraag beantwoorden wij in dit blog.

 

Welke soorten huishoudtrappen zijn er?

Voordat we gaan kijken welke trap nodig is, is het praktisch om te kijken naar welke soorten huishoudtrappen er zijn. Vrijwel alle huishoudtrappen zijn gemaakt van aluminium en enkele van staal. Het aluminium maakt de trap een lichtgewicht dus makkelijk uitklapbaar en te verplaatsen. Ook heb je uiteraard verschillende merken binnen het land van huishoudtrappen. Zo is de Altrex huishoudtrap al jarenlang een begrip als het gaat om huishoudtrappen. Een merk wat nog redelijk nieuw is, maar al zeer geliefd onder de klanten is Panthera. Dit komt voornamelijk door de kwaliteit van de trappen tegen een scherpe prijs.

De meeste merken huishoudtrappen zijn onderverdeeld in het aantal treden met een verschillende maximale werkhoogte;

 • Huishoudtrap 3 treden: Praktisch trapje, erg handige hulp voor kleine hoogtes voor net dat extra opstapje.

 • Huishoudtrap 4 treden: Meest verkochte huishoudtrap.

 • Huishoudtrap 5 treden: Voor het bereiken van wat grotere hoogtes, bijvoorbeeld het vervangen van een lamp.

 • Huishoudtrap 6 treden: Ideaal voor bijvoorbeeld het schoonmaken van kozijnen.

Veel huishoudtrappen hebben een gereedschapsbakje bovenaan met een emmerhaak voor het klussen. Ook hebben de meeste huishoudtrappen antislip rubberen pootjes en antislip treden. Wij raden u aan om dan ook geen huishoudtrap zonder deze extra opties te nemen.

 

Welke huishoudtrap heb ik nodig?

Wanneer u een huishoudtrap gaat uitkiezen voor uw huishouden of op kantoor, is het handig om eerst na te gaan voor welke klus u de trap wilt gebruiken, en tot welke hoogte u wilt reiken met de trap. Hieronder een rijtje van verschillende klusjes waar een huishoudtrap de uitkomst is.

 • Ramen lappen op de begane grond

 • Lamp vervangen

 • Schilderen van de muren en/of het plafond

 • Behangen van muren

 • kozijnen schilderen of schoonmaken

 • Bereiken van hoge kast of plank

 • Gaatjes boren in de muur of plafond

 • Dingen ophangen

 

De gemiddelde plafondhoogte in Nederland is ongeveer 2,70 meter. Als u deze hoogte makkelijk wilt bereiken zonder dat u zich nog hoeft uit te strekken, raden wij aan om een huishoudtrap met minimaal 5 treden aan te schaffen. zo bent u zeker dat u de gewenste hoogte bereikt. Ook voor klusjes buiten of op kantoor komen deze trappen tot hun recht.

 

Wat is de beste huishoudtrap?

Het is lastig te bepalen welke huishoudtrap het beste is. Wel kunt u nagaan welke huishoudtrap het beste aansluit op uw wensen. Wilt u een betrouwbare en veilige huishoudtrap die jarenlang meegaat voor een scherpe prijs? Dan zijn de Panthera huishoudtrappen echt wat voor u. Verkrijgbaar in verschillend aantal treden en uitvoeringen.

 

Wat kost een huishoudtrap?

De prijs van een huishoudtrap kan erg variëren. deze schommelt tussen de €50,- en de €100,- met uitschieter richting de €150,-. Het verschil zit met name in het merk, materiaal, het aantal treden en extra specificaties, zoals een gereedschapsbakje bovenaan of bredere treden.

 

Hoe gebruik ik een huishoudtrap?

Het gebruiken van een goede huishoudtrap spreekt redelijk voor zich. wel zijn er een aantal dingen waar u extra op moet letten wat wij jullie willen meegeven, zodat de trap ten alle tijden veilig gebruikt wordt.

 • Plaats de huishoudtrap altijd op een egale ondergrond. Zo voorkomt u dat de huishoudtrap omvalt wanneer u deze betreedt.

 • Wanneer u bijvoorbeeld een lamp gaat vervangen, zorg er dan voor dat u binnen een halve meter van de lamp verwijdert staat op de trap. Het kan gebeuren dat als u zich moet uitstrekken, het gewicht niet meer gelijk verdeeld is en dit er voor zorgt dat u omvalt.

 • Houdt u zich altijd met minimaal 1 hand vast aan de trap.

 • Betreedt de huishoudtrap altijd met stevige schoenen met grip, en niet op sokken of blote voeten.

 • De huishoudtrap altijd netjes op bergen. Voorkom dat deze bijvoorbeeld buiten staat.

 • Als de trapladder schade oploopt door bijvoorbeeld een val, check de trap dan altijd goed op schade, voordat u deze weer gebruikt.

 

Alle eigenschappen op een rijtje

Als u nog steeds niet overtuigd bent van de handigheid van een huishoudtrap, sommen wij nog even alle eigenschappen en voordelen voor u op;

 • Soort materiaal aluminium

 • Lichtgewicht

 • Makkelijk uit te klappen

 • Compact op te bergen

 • Lange levensduur

 • Antislip treden en pootjes

 

Op aanraden van ons

Steigerdeals heeft jarenlange ervaring in de verkoop van niet alleen een steiger, maar ook huishoudtrappen. Wij zien binnen de markt welke producten erg geliefd zijn onder de klanten.

Daarom raden wij de huishoudtrappen van Panthera aan als officiële dealer. De producten van Panthera voldoen aan alle keurmerken, Zijn stevig en betrouwbaar en zeer scherp geprijsd. Bekijk de huishoudtrappen van Panthera hier!

 

Ander type trap

Als u toch voor een andere trap wilt gaan, bent u bij Steigerdeals ook aan het juiste adres. Zo hebben wij ook een groot assortiment aan keukentrappen, bordestrappen, enkele trappen en dubbele trap van zeer betrouwbare en bekende merken in de wereld van aluminium klimmaterialen. ook voor ladders kunt u terecht bij ons. Kies dan ook wat u wilt.

Komt u er toch niet uit, Dan kunt u altijd contact opnemen met iemand van de klantenservice. zij staan 5 dagen per week voor u klaar om welke vraag dan ook voor u te beantwoorden. Bel naar 085 - 065 61 92 of stuur een berichtje in de live chat op de website!

Je trapgat goed en veilig schilderen met ladder
door Steigerdeals
30 Januari 2024
Lees meer
Dakkapel schilderen? Hou hier rekening mee
door Steigerdeals
23 Januari 2024
Lees meer
Wat is het verschil tussen een ladder en trap ?
door Steigerdeals
15 Januari 2024
Lees meer