Wat is de gemiddelde levensduur van een kamersteiger

door Steigerdeals
24 December 2021

De gemiddelde levensduur van een kamersteiger is te zien als de tijd waarin de kamersteiger te gebruiken valt voor een persoon. Vanwege de werkzaamheden die over het algemeen worden verricht is het essentieel dat er goed wordt gekeken naar de gemiddelde levensduur van een steiger. Het is namelijk essentieel dat de steiger altijd voldoende ondersteuning biedt als er werkzaamheden worden verricht op hoogte.   

Wanneer kies je voor een kamersteiger?

Een kamersteiger in bezit hebben is voor de meeste personen een goede investering. Het hebben van huishoudtrappen en ladder is natuurlijk handig maar op een sport van een trap ben je beperkt in het bewegen. Als iemand dus behoefte heeft aan een manier om met veel bewegingsruimte te klussen is de kamersteiger de juiste keuze. De meeste kamersteigers hebben een platformlengte van 1,85 meter, dit betekent ongeveer 2 meter werkruimte. Als er tijdens de werkzaamheden steeds gewisseld moet worden van plek is de kamersteiger ideaal. Vanwege de wielen is de kamersteiger makkelijk te verplaatsen van A naar B.

Voordelen van een kamersteiger

Er zijn meerdere voordelen gebonden aan het gebruiken van een kamersteiger bij de werkzaamheden. De kamersteiger is daarom ook één van de populairste steigers onder de thuisklussers. Dit komt omdat met de kamersteiger gemakkelijk geklust kan worden rondom het huis. Daarnaast is de kamersteiger erg gemakkelijk in elkaar te zetten, dit kan zelfs worden gedaan binnen maar liefst één minuut. De kamersteiger is daarnaast ook gemakkelijk op te bergen binnenshuis, hier is dus niet een uitgebreide garage voor nodig.

levensduur steiger levensduur steiger levensduur steiger

Levensduur van de kamersteiger

Het is lastig om de daadwerkelijke levensduur van een kamersteiger te formuleren. Het is namelijk een kwestie van goed onderhouden en ervoor zorgen dat de kamersteiger gekeurd wordt om de zoveel tijd. Dit is de beste manier om te zien of de steiger nog gebruikt kan worden, dit kan gedaan worden met hulp van een keurmeester. Het wordt aanbevelen om dit jaarlijks te doen zodat er altijd veilig gewerkt kan worden op de steiger. Het is handig om dit op consistente basis te doen omdat er geen gemiddelde levensduur valt te formuleren.

Een kamersteiger kopen?

Ben je ervan overtuigd dat de kamersteiger essentieel is bij de gekozen werkzaamheden. Zie dan het complete assortiment van Steigerdeals om de juiste kamersteiger uit te kiezen. De populairste kamersteiger bij Steigerdeals is de Euroscaffold kamersteiger. Euroscaffold heeft met de kamersteiger een goede steiger van goede kwaliteit en tegelijkertijd een prijsvechter.

 

Euroscaffold kamersteiger levensduur

 

Bij Steigerdeals kan je dit verwachten bij het bestelproces:

  • Gratis verzending binnen Nederland en België
  • Handige instructievideo’s en bijkomende handleidingen
  • Alle ladders op voorraad
  • Binnen 1 werkdag verzonden
  • Al onze producten zijn TÜV gecertificeerd
  • Klantenbeoordeling van 9,5

Toch extra hulp nodig bij het bestellen? Neem dan direct contact op met ons serviceteam of via 085-0656192. Wij staan altijd gelijk klaar om te helpen.

Je trapgat goed en veilig schilderen met ladder
door Steigerdeals
30 Januari 2024
Lees meer
Dakkapel schilderen? Hou hier rekening mee
door Steigerdeals
23 Januari 2024
Lees meer
Wat is het verschil tussen een ladder en trap ?
door Steigerdeals
15 Januari 2024
Lees meer