Waar gebruik ik een kamersteiger voor?

door Steigerdeals
15 Februari 2023

Moet je binnen veilig op hoogte klussen? Met een kamersteiger kun je veilig en stabiel op hoogte werken, zonder dat je daarvoor een grote en onhandige ladder hoeft te gebruiken. Maar waar kun je een kamersteiger precies voor gebruiken? En waar moet je op letten als je er één aanschaft? In deze blog geven we antwoord op deze vragen. 

Verschillende klussen voor kamersteigers

Een kamersteiger is in principe geschikt voor alle klussen die je in huis kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een plafond, het witten van muren, het ophangen van gordijnen of het repareren van een lamp. Dankzij de compacte afmetingen en de flexibiliteit van de kamersteiger kun je op elke plek in huis gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plekken komen, zoals alle kleine hoeken en randjes. Bovendien geeft het gebruiken van een kamersteiger meer werkruimte dan een ladder, waardoor je efficiënter en sneller kunt werken. Uiteraard voelt het dan ook allemaal wat veiliger aan tijdens de werkzaamheden zelf.

Als je overweegt om een kamersteiger te kopen, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en veiligheid van de steiger. Kies bij voorkeur voor een gerenommeerd merk, zoals Altrex en Panthera, die bekend staan om de hoogwaardige klimmaterialen. Let ook op de maximale werkhoogte van de kamersteiger en het draagvermogen, zodat je zeker weet dat de steiger geschikt is voor jouw klussen en het gewicht dat je erop wilt plaatsen.

Eenvoudig te monteren

Een bijkomend voordeel van een kamersteiger is dat deze vaak eenvoudig in elkaar te zetten is en daardoor snel te gebruiken is. Bij veel kamersteigers hoef je geen gereedschap te gebruiken om ze op te bouwen, waardoor je binnen enkele minuten aan de slag kunt. Ook zijn de meeste kamersteigers voorzien van handige wieltjes, waardoor je de steiger gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen.

Veilig werken op een kamersteiger

Bij het werken met een kamersteiger is het wel belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de steiger altijd op een stabiele en vlakke ondergrond staat, en gebruik eventueel stabilisatoren om de steiger extra stevigheid te geven. Vanwege de nieuwe Europese regelgeving EN 1004 is het verplicht gesteld om een stabilisator te gebruiken. Hiervoor hebben wij de Kamersteiger Quickstab, deze stabilisator is eenvoudig te bevestigen. De uitzetpootjes zijn gemakkelijk te monteren, demonteren en in hoogte te verstellen. Deze Quickstabs kunnen eenvoudig apart worden aangeschaft bij Steigerdeals.

Populairste kamersteigers

Kortom, een kamersteiger is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die regelmatig klust of onderhoudswerkzaamheden uitvoert in huis. Zou je een kamersteiger willen aanschaffen? Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige en veilige steiger. Daarnaast spelen er uiteraard ook andere factoren zoals de juiste werkhoogte en prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder een lijstje van de populairste kamersteigers bij Steigerdeals: 

- Panthera Kamersteiger 75x150 x 3 meter werkhoogte
- Altrex RS Power 44 kamersteiger
- Panthera Kamersteiger 75x190 x 3 meter werkhoogte


Contact met specialisten

Tijdens het bestellen van een kamersteiger komen er een aantal belangrijke voorwaarden kijken. Het is belangrijk om altijd veilig te werk te gaan en rekening te houden met de werkomstandigheden. Als er bepaalde punten onduidelijk zijn, neem dan vooral contact met ons op. Voor vragen en extra begeleiding staat onze klantenservice elke doordeweekse dag klaar om deze te beantwoorden. Dit kan via de chat, 085-0656192, of stuur een mail naar [email protected].

Hoe hoog mag een rolsteiger zijn?
door Steigerdeals
20 September 2023
Lees meer
Het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte
door Steigerdeals
13 September 2023
Lees meer
Vanaf welke hoogte is valbeveiliging nodig?
door Steigerdeals
11 September 2023
Lees meer