Nieuwe regelgeving kamersteigers

door Steigerdeals
8 Maart 2022

Met de invoering van de nieuwe Europese regelgeving EN 1004 is het verplicht om een stabilisator te gebruiken bij de kamersteiger. Dit zorgt er namelijk voor dat de kamersteiger altijd veilig te gebruiken is en dat de kans op ongelukken wordt verminderd. Vanuit Steigerdeals bieden wij nu daarom de Quickstab aan. Dit product functioneert als een kamersteiger stabilisator voor alle soorten kamersteigers. Met deze Quickstab voldoet je kamersteiger aan de nieuwe norm en kan veilig worden gebruikt voor alle toekomstige werkzaamheden.

Gemakkelijk opzetten

De Quickstab is gemakkelijk op te zetten bij de desbetreffende kamersteiger. Zie de video onderaan deze blog om een gehele video handleiding te zien over het opzetten van deze stabilisator. Bij het verrijden van de kamersteiger moeten de stabilisatoren omhoog gezet worden. Daarnaast is dit dus verplicht op de werkvloer volgens de nieuwe norm. Heb je een al een kamersteiger of wil je er één aanschaffen? Koop dan de Quickstab los erbij om de kamersteiger compleet te maken! Daarnaast hebben wij bij Steigerdeals ook stabilisatoren voor de rolsteigers.

EN1004 norm

Naast de verplichte stabilisator zijn er ook andere maatregelen bijgekomen met het gebruiken van de kamersteiger. Zo moet er een heupleuning aan 4 zijden en knieleuning aan 3 zijden zijn bij vloerhoogtes van lager dan 1 meter. Daarnaast zijn stabilisatoren voor kamersteiger 75cm breed verplicht. Deze regels gelden ook voor vloerhoogtes hoger dan 1 meter, met daarbij ook kantplanken verplicht. Lees meer over de Euroscaffold kamersteigers in het EN1004 blad.

Bij Steigerdeals kan je dit verwachten bij het bestelproces:

  • Gratis verzending binnen Nederland en België
  • Handige instructievideo’s en bijkomende handleidingen
  • Alle ladders op voorraad
  • Binnen 1 werkdag verzonden
  • Al onze producten zijn TÜV gecertificeerd
  • Klantenbeoordeling van 9,5

Toch extra hulp nodig bij het bestellen? Neem dan direct contact op met ons serviceteam of via 085-0656192. Wij staan altijd gelijk klaar om te helpen.

Het veilig gebruiken van een telescoopladder
door Steigerdeals
19 Januari 2023
Lees meer
Uit welke onderdelen bestaat een rolsteiger?
door Steigerdeals
11 Januari 2023
Lees meer
Vergeet je steiger niet te keuren!
door Steigerdeals
3 Juni 2022
Lees meer