Een overzicht van alle soorten ladders

door Steigerdeals
9 Januari 2024

Ladders zijn onmisbare hulpmiddelen voor veel klussen in en rond het huis, op de werkplaats of op de bouwplaats. Ze stellen je in staat om op een veilige en efficiënte manier te werken op hoogte. Maar welke ladder is geschikt voor welke klus? En waar moet je op letten bij het kiezen van een ladder? In deze blog geven we je een overzicht van alle soorten ladders en hun toepassingen. Na het lezen van deze blog ken je de verschillende ladders en kun je zo de juiste ladder kopen voor iedere klus. 

Enkele ladder

Een enkele ladder is een rechte ladder die bestaat uit één laddergedeelte. Een enkele ladder wordt altijd tegen een muur of een gevel geplaatst, en kan niet vrijstaand gebruikt worden. Een enkele ladder is geschikt voor kortdurende werkzaamheden op een relatief lage hoogte, zoals het schoonmaken van de dakgoot, het schilderen van de kozijnen of het snoeien van de heg.

Een enkele ladder is meestal gemaakt van aluminium, wat zorgt voor een licht gewicht en een goede duurzaamheid. Een enkele ladder neemt weinig ruimte in bij het opbergen en vervoeren, maar heeft wel een lange lengte nodig om een bepaalde werkhoogte te bereiken. Daarom is een enkele ladder minder geschikt voor kleine ruimtes of smalle doorgangen.

Bij ons vind je enkele ladders van verschillende merken, zoals Altrex, Eurostairs en Maxall. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en veiligheid, en bieden ladders met verschillende lengtes, breedtes en aantallen treden. Zo kun je altijd de juiste enkele ladder vinden voor jouw klus.

Tip, lees ook deze blog over het bepalen van de benodigde ladderlengte.

enkele ladder

Dubbele ladder

Een dubbele ladder is een ladder die bestaat uit twee ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van scharnieren. Een dubbele ladder kan op twee manieren gebruikt worden: als rechte ladder tegen een muur of een gevel, of als A-stand (of schaarstand) op een vlakke ondergrond. Een dubbele ladder in A-stand kan vrijstaand gebruikt worden, wat handig is als er geen steunpunt aanwezig is.

Voor verschillende klussen op diverse hoogtes kun je een dubbele ladder gebruiken, bijvoorbeeld voor het verwisselen van een lamp, het behangen van een wand of het herstellen van een dak. Een dubbele ladder is vaak van aluminium gemaakt, wat een laag gewicht en een hoge duurzaamheid geeft.

In ons assortiment vind je dubbele ladders van verschillende merken, zoals Altrex, Eurostairs, Maxall en Smart Level. Deze merken zijn gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid en veiligheid, en voorzien in ladders van diverse lengtes, breedtes en tredenaantallen. Bovendien beschikken sommige ladders over handige extra's, zoals telescopische aanpassingen, stabiliteitsbalken of ingebouwde waterpassen. Hierdoor vind je altijd de perfecte dubbele ladder die aansluit bij jouw behoeften.

dubbele ladder

Driedelige ladder

Eendriedelige ladder is een ladder die bestaat uit drie ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van scharnieren. Een driedelige ladder kan op drie manieren gebruikt worden: als rechte ladder tegen een muur of een gevel, als A-stand (of schaarstand) op een vlakke ondergrond, of als reformladder (of uitschuifladder) op een ongelijke ondergrond. Een driedelige ladder in A-stand of reformladder kan vrijstaand gebruikt worden, wat handig is als er geen steunpunt aanwezig is.

Een driedelige ladder biedt veelzijdigheid voor diverse klussen op verschillende hoogtes, zoals ramen schoonmaken, een dakkapel plaatsen of zonnepanelen installeren. Meestal vervaardigd uit aluminium, combineert deze ladder lichtheid met duurzaamheid.

In ons assortiment tref je driedelige ladders aan van diverse gerenommeerde merken, zoals Altrex, Eurostairs, Maxall, Panthera en Smart Level. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en veiligheid, en bieden ladders met verschillende lengtes, breedtes en aantallen treden.

driedelige ladder

Vierdelige ladder

Een vierdelige ladder is een ladder die bestaat uit vier ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van scharnieren. De ladder is erg flexibel in gebruik waardoor de ladder gebruikt kan worden op verschillende manieren. Zo kan de vierdelige ladder op vier manieren gebruikt worden: als rechte ladder tegen een muur of een gevel, als A-stand (of schaarstand) op een vlakke ondergrond, als reformladder (of uitschuifladder) op een ongelijke ondergrond, of als trapladder (of dubbel oploopbaar) op een vlakke ondergrond. Een vierdelige ladder in A-stand, reformladder of trapladder kan vrijstaand gebruikt worden, wat handig is als er geen steunpunt aanwezig is.

Een vierdelige ladder is geschikt voor diverse werkzaamheden op verschillende hoogtes, zoals het monteren van een plafondventilator, het snoeien van een boom of het schilderen van een trapgat. Een vierdelige ladder is meestal gemaakt van aluminium, wat zorgt voor een licht gewicht en een goede duurzaamheid.

Bij ons vind je vierdelige ladders van het merk Solide. Dit merk staat bekend om zijn kwaliteit en veiligheid, en biedt ladders met verschillende lengtes, breedtes en aantallen treden. Sommige ladders hebben ook speciale functies, zoals een telescopische verstelling of een stabiliteitsbalk . Zo kun je altijd de juiste vierdelige ladder vinden voor jouw klus.

vierdelige ladder

Telescopische ladder

Een telescopische ladder is een ladder die bestaat uit meerdere ladderdelen die in elkaar kunnen schuiven door middel van een speciaal vergrendelingsmechanisme. Een telescopische ladder kan alleen gebruikt worden als rechte ladder tegen een muur of een gevel, en kan niet vrijstaand gebruikt worden. Een telescopische ladder is geschikt voor kortdurende werkzaamheden op verschillende hoogtes, zoals het reinigen van het raam, het ophangen van de kerstverlichting of het inspecteren van de dakpannen.

De aluminium ladder, zorgt voor een licht gewicht en een goede duurzaamheid. Een telescopische ladder neemt weinig ruimte in bij het opbergen en vervoeren, maar heeft wel een lange lengte nodig om een bepaalde werkhoogte te bereiken. Daarom is een telescopische ladder minder geschikt voor kleine ruimtes of smalle doorgangen. Bij ons vind je telescopische ladders van verschillende merken, zoals Panthera en Altrex. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en veiligheid, en bieden ladders met verschillende lengtes, breedtes en aantallen treden

In het assortiment vind u de merken Altrex en Panthera.

telescopische ladder

Vouwladder

Een vouwladder is een ladder die bestaat uit meerdere ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van een speciaal scharnier. Een vouwladder kan op meerdere manieren gebruikt worden: als rechte ladder tegen een muur of een gevel, als A-stand (of schaarstand) op een vlakke ondergrond, als trapladder (of dubbel oploopbaar) op een vlakke ondergrond, of als steiger (of werkplatform) op een vlakke ondergrond. Een vouwladder in A-stand, trapladder of steiger kan vrijstaand gebruikt worden, wat handig is als er geen steunpunt aanwezig is.

Een vouwladder is veelzijdig inzetbaar voor diverse klussen op verschillende hoogtes, zoals het monteren van gordijnrails of het schoonmaken van moeilijk bereikbare ruimtes zoals de zolder. Gemaakt van aluminium, biedt deze ladder een combinatie van lichtgewicht en duurzaamheid. Bovendien zijn vouwladders eenvoudig op te bergen dankzij hun inklapbare ontwerp.

Ons assortiment vouwladders bestaat uit verschillende gerenommeerde merken zoals Panthera, Altrex en Big One. Deze merken zijn bekend vanwege hun betrouwbaarheid en veiligheid. Ze bieden een scala aan ladders in diverse lengtes, breedtes en met verschillende hoeveelheden treden.

vouwladder

Dakladder

Een dakladder is een ladder die speciaal ontworpen is om op een schuin dak te gebruiken. Een dakladder bestaat uit twee of meer ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van haken of klemmen. Een dakladder wordt altijd tegen de nok van het dak geplaatst, en kan niet vrijstaand gebruikt worden. Een dakladder is geschikt voor werkzaamheden op het dak, zoals het repareren van de schoorsteen, het plaatsen van een dakraam of het reinigen van de dakpannen.

Een dakladder neemt weinig ruimte in bij het opbergen en vervoeren, maar heeft wel een lange lengte nodig om een bepaalde werkhoogte te bereiken. Daarom is een dakladder geschikt voor kleine ruimtes of smalle doorgangen.

Onze collectie omvat dakladders van gerenommeerde merken, waaronder Euroscaffold en Solide. Deze merken genieten een reputatie vanwege hun hoogwaardige kwaliteit en veiligheidsstandaarden, en bieden een scala aan ladders met diverse lengtes, breedtes en variërende tredenaantallen.

dakladder

Schuifladder

Een schuifladder is een ladder die bestaat uit twee of meer ladderdelen die in elkaar kunnen schuiven door middel van touwen of geleiders. Een schuifladder kan alleen gebruikt worden als rechte ladder tegen een muur of een gevel, en kan niet vrijstaand gebruikt worden. Een schuifladder is geschikt voor werkzaamheden op grote hoogte, zoals het vervangen van een dakgoot, het schilderen van een gevel of het reinigen van een raam.

Een schuifladder bestaat doorgaans uit aluminium, waardoor het licht van gewicht is en tegelijkertijd duurzaamheid biedt. Daarnaast is het gemakkelijk op te ruimen vanwege zijn inklapbare aard, waardoor het weinig ruimte inneemt bij opslag.

In ons assortiment hebben we schuifladders van diverse gerenommeerde merken, zoals Altrex en Smart Level. Deze merken zijn vermaard vanwege hun topkwaliteit en veiligheidsnormen, en leveren ladders in uiteenlopende lengtes, breedtes en met verschillende tredenaantallen. Zo vind je altijd de geschikte schuifladder voor elke klus.

schuifladder

Snoeiladder

Een snoeiladder is een ladder die speciaal ontworpen is om in bomen te gebruiken. Een snoeiladder bestaat uit twee of meer ladderdelen die met elkaar verbonden zijn door middel van haken of klemmen.

Deze ladder kan niet vrijstaand gebruikt worden, je moet de ladder opstellen tegen de stam of de takken van de boom. De ladder staat hierdoor stevig en verminderd de kans op ongelukken. Een snoeiladder is geschikt voor werkzaamheden in de boom, zoals het snoeien van de takken, het plukken van het fruit of het verwijderen van het ongedierte.

Een snoeiladder is meestal gemaakt van aluminium wat zorgt voor een licht gewicht en een goede duurzaamheid. Een snoeiladder neemt weinig ruimte in bij het opbergen en vervoeren, maar heeft wel een lange lengte nodig om een bepaalde werkhoogte te bereiken.

Onze selectie snoeiladders omvat het betrouwbare merk Maxall, dat gewaardeerd wordt vanwege zijn uitmuntende kwaliteit en veiligheid. Ontdek bij ons ladders in diverse lengtes, breedtes en met verschillende aantallen treden van dit gerenommeerde merk.

snoeiladder

Conclusie

Zo, nu weet je alles over de verschillende soorten (professionele) ladders en hun toepassingen. Of je nu een enkele ladder, een dubbele ladder, een driedelige ladder, een vierdelige ladder, een telescopische ladder, een vouwladder, multifunctionele ladders, een dakladder of een snoeiladder nodig hebt, bij ons vind je het allemaal. Wij hebben een breed assortiment aan ladders van de beste merken, zoals Altrex, Eurostairs, Maxall, Smart Level, Panthera, Big One, Euroscaffold en Solide. Bovendien bieden wij onze ladders aan voor scherpe prijzen, zodat je nooit te veel betaalt voor je ladder. Dus waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje op onze website of in onze showroom, en ontdek welke ladder het beste bij jou past. Wij garanderen je dat je bij ons de perfecte ladder vindt voor iedere klus.

 

Je trapgat goed en veilig schilderen met ladder
door Steigerdeals
30 Januari 2024
Lees meer
Dakkapel schilderen? Hou hier rekening mee
door Steigerdeals
23 Januari 2024
Lees meer
Wat is het verschil tussen een ladder en trap ?
door Steigerdeals
15 Januari 2024
Lees meer