Een ladder kopen? Let op de volgende punten

door Steigerdeals
17 November 2021

Het moment dat er een ladder gekocht moet worden is herkenbaar voor haast iedereen. Al is het om de dakgoot schoon te maken of om te beginnen met het schilderen van je nieuwe woning. Voor een groot gedeelte van de personen zal dit dan de eerste keer zijn dat er klimmaterialen aangeschaft worden. Dit kan nog wel is zorgen voor enige verwarring, vanwege de vele opties kan het overweldigend zijn. In deze blog zullen wij je door dit proces helpen om ervoor te zorgen dat jij de juiste ladder kan vinden!

Soorten ladders

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten welke soorten ladders er allemaal zijn. In ons assortiment zijn deze ladders te vinden: enkele ladders, tweedelige ladders, driedelige ladders en multifunctionele vouwladders. Al deze ladders zijn TÜV gecertificeerde ladders waardoor ze voldoen aan de strenge voorwaardes.

Verschillende soorten ladders

De enkele ladder is ideaal voor werkzaamheden op of aan het dak. Deze ladder is namelijk eenvoudig te verplaatsen vanwege het lichte gewicht, hierdoor kan er dus flexibel gewerkt worden. De maximale werkhoogte van de enkele ladder ligt bij de 4 meter, er kan dan gelijk begonnen worden.

De tweedelige ladder is perfect voor stucwerk of bij werkzaamheden waarbij er geen gevel beschikbaar is om op te leunen. Voordelen van deze ladder is dat deze goed te verplaatsen is tijdens het klussen.

De driedelige ladder is het soort ladder die op de meeste manieren inzetbaar is tijdens werkzaamheden. Deze is namelijk te gebruiken als een opsteekladder of in de gebogen A-stand. Vanwege de mogelijkheid van allerlei verschillende standen is deze ladder geschikt voor de particulieren en professionele klant.

De vouwladder heeft een centraal draaipunt waardoor er veelvuldige manieren zijn om de ladder te positioneren. Zoals de benaming van de ladder al verklapt is de ladder eenvoudig op te vouwen. Hierdoor is er minder opbergruimte nodig en kan de ladder compact vervoerd worden naar meerdere locaties. Daarnaast heeft de vouwladder ook poten die individueel verstelbaar zijn, dit betekent dat er gewerkt kan worden op alle soorten ondergrond.

Veilig gebruiken van de ladder

De opties met een ladder moeten niet vergeleken worden met de werkzaamheden die gedaan kunnen worden met een vaste rolsteiger. Als er lange werkzaamheden op hoogte gedaan moeten worden raden wij ook om eerder een steiger te gebruiken. Alleen als het niet mogelijk is vanwege een beperkte ruimte is de ladder een goede optie. Daarbij willen wij hieronder wel enkele adviezen uitspreken bij het gebruiken van een ladder:

 • Zorg voor een passende speelruimte om de ladder op te stellen
 • Alleen een ladder opzetten als de ondergrond stevig is
 • Probeer de ladder te borgen aan de bovenkant zodat deze steviger staat
 • Laat de bovenkant van de ladder niet tegen een muur aanstaan, maar laat deze voor één meter uitsteken
 • Gebruik een ladder met een antislip profiel aan de onderkant van de ladder

Wil je een ladder kopen?

Ben je ervan overtuigd dat de ladder essentieel is bij de gekozen werkzaamheden. Zie dan het complete assortiment van Steigerdeals om de juiste ladder uit te kiezen. Bij Steigerdeals kan je dit verwachten bij het bestelproces:

 • Gratis verzending binnen Nederland en België
 • Handige instructievideo’s en bijkomende handleidingen
 • Alle ladders op voorraad
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Al onze producten zijn TÜV gecertificeerd
 • Klantenbeoordeling van 9,5

Toch extra hulp nodig bij het bestellen? Neem hiervoor contact op met ons service team of via 085-0656192.

Je trapgat goed en veilig schilderen met ladder
door Steigerdeals
30 Januari 2024
Lees meer
Dakkapel schilderen? Hou hier rekening mee
door Steigerdeals
23 Januari 2024
Lees meer
Wat is het verschil tussen een ladder en trap ?
door Steigerdeals
15 Januari 2024
Lees meer