Nieuwe regelgeving voor het opbouwen van professionele rolsteigers in 2018

Vanaf 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels voor de opbouwen van professionele rolsteigers. Op deze pagina leggen wij uit wat de nieuwe regelgeving inhoudt en hoe je jouw bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.

De meest stabiele opbouw voor uw rolsteiger enkele voorloopleuning van 135 cm breed

De nieuwe regels zijn er niets voor niets. Ze zijn er voor uw eigen veiligheid. De nadruk wordt vooral gelegd op hoe de rolsteiger wordt opgebouwd. Dit moet namelijk op een zo veilig mogelijke manier worden gedaan. Volgens de nieuwe regeling mag je de rolsteiger pas betreden nadat u het voorziet van een voorloopleuning. Dit is een extra beveiliging zodat u niet van het platform af kan vallen. Deze regels zijn verplicht voor (professionals) onder andere schilders, (elektriciteit) installateurs en gevelwerkers. Er zal hier dan ook periodiek op geïnspecteerd worden. Deze regels niet verplicht voor particulieren. Echter, bevelen wij dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid.

Onze rolsteigers voldoen aan alle regels en eisen voor een veilig en stabiele rolsteiger. Daarnaast zijn ze TÜV-gecertificeerd. Wij hebben naast enkele ook dubbel zijdige voorloopleuning voor zowel 75 cm platforms, als 135 cm platforms. Dit is als u extra veiligheid wilt. U bent dan beveiligd aan twee zijdes in plaats van alleen één zijde.

Naast rolsteigers hebben wij ook kamersteigers, vouwsteigers, Steigermateriaal, Steigeraanhangers, Ladders en Trappen. Deze zijn allemaal beschikbaar in verschillende soorten maten en breedte. Wij verzenden al onze steigers op locatie in heel Nederland en België. Als u vragen heeft kunt u deze via de mail stellen, maar u kan uiteraard ook altijd bellen. Onze experts staan u graag te woord.