Productbeschrijving
EAN code is een universele unieke code van dit product.
Het artikelcode is het referentie nummer die gekoppeld is aan dit product. Je kunt dit altijd doorgeven aan ons serviceteam.
Euroscaffold Nederland is fabrikant en leverancier van professionele aluminium steigers, rolsteigers, kamersteigers, steigertransporters® en klimmaterialen.
Afhankelijk van je klus; ga je op grote hoogte werken (6 meter of hoger) dan kun je het beste voor een rolsteiger kiezen. Deze hebben speciale zwenkwielen met spindel die in hoogte versteld kunnen worden i.v.m. ongelijke ondergrond. Een kamersteiger heeft gewone zwenkwielen en kan niet in hoogte worden versteld.
Het frame van deze steiger is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium is een metaal wat lichter is dan staal, maar wel net zo sterk is als staal. Hierdoor hebben de rolsteiger gemaakt van aluminium een lager gewicht waardoor het gemakkelijker is in de opbouw en om te vervoeren.
De diameter van het wiel is de lengte van de rechte lijn die kan worden getrokken tussen twee punten op het wiel en door het middelpunt hiervan. Deze lengte is de grootst mogelijke afstand tussen twee punten van het wiel in mm.
De diameter van de spindel buis is de lengte van de rechte lijn die kan worden getrokken tussen twee punten op de buis en door het middelpunt hiervan. Deze lengte is de grootst mogelijke afstand tussen twee punten van de buis in mm.
In hoogte verstelbaar door stelmoer. Zo is de steiger ook gemakkelijk op oneven ondergronden te plaatsen.
Alle wielen in ons assortiment hebben een dubbelremsysteem. Stel de hoogte van het steigerwiel zo af dat de steiger áltijd waterpas staat. Zet vervolgens de wielen op de dubbele rem voor een veilig betreedbare steiger.
Onze rolsteigers hebben de meest robuuste wanddikte in de branche.
De buisdikte van het frame in mm.
De wanddikte van de schoren in mm.
Is het mogelijk om deze steiger te verplaatsen? Volg altijd bij het verplaatsen van je steiger de richtlijnen hiervoor op. Bij ons inspiratie sectie, kun je hier de specifieke stappen in terug lezen.
Carry-in garantie wordt standaard geleverd. Bij problemen lever je dan zelf je product in bij Steigerdeals. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.
De duur van de garantie die je vanuit de fabriek krijgt op de lasnaden van de onderdelen. Eventuele gebruikschade of vervolgschade valt hier niet onder. Lees onze garantie voorwaarden onder klantenservice.
Onze steigers zijn TÜV gecertificeerd en voldoen aan de Europese geldende normen van Bouwmateriaal. Bij elk product staat ook de steigerklasse aangegeven.
Een NEN norm is een samenvatting waarin beschreven staat welke afspraken er zijn, of aan welke specificaties of criteria een product, dienst of methode moet voldoen. Lees meer over alle normen onderaan de webshop onder “wetten en normen”. waarin beschreven staat welke afspraken er zijn, of aan welke specificaties of criteria een product, dienst of methode moet voldoen. Lees meer over alle normen onderaan de webshop onder “wetten en normen”.
Het verankeren van een rolsteiger is verplicht wanneer het hard waait, namelijk als het meer dan windkracht 6 is. Op plekken waar de wind sterker wordt, zoals bij gebouwen met open gevels of op hoeken en steegjes, moet de steiger al bij een lagere windkracht verankerd worden. Zodra het echt hard gaat waaien, is het belangrijk om de werkzaamheden te staken. Het is ook verplicht om stabilisatoren te gebruiken bij werkzaamheden met een smalle rolsteiger van 75 centimeter of 100 centimeter breedte en een platformhoogte van meer dan 3,5 meter of bij werkzaamheden met een brede rolsteiger van 135 centimeter of 150 centimeter en een platformhoogte van meer dan 5,5 meter.
Specificaties