Het artikelcode is het referentie nummer die gekoppeld is aan dit product. Je kunt dit altijd doorgeven aan ons serviceteam.
Euroscaffold Nederland is fabrikant en leverancier van professionele aluminium steigers, rolsteigers, kamersteigers, steigertransporters® en klimmaterialen.
Afhankelijk van je klus; ga je op grote hoogte werken (6 meter of hoger) dan kun je het beste voor een rolsteiger kiezen. Deze hebben speciale zwenkwielen met spindel die in hoogte versteld kunnen worden i.v.m. ongelijke ondergrond. Een kamersteiger heeft gewone zwenkwielen en kan niet in hoogte worden versteld.
Dit is de productserie waaronder het product valt. Op die manier kun je makkelijk de bijbehorende materialen of uitbreidingen opzoeken.
Het frame van deze steiger is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium is een metaal wat lichter is dan staal, maar wel net zo sterk is als staal. Hierdoor hebben de rolsteiger gemaakt van aluminium een lager gewicht waardoor het gemakkelijker is in de opbouw en om te vervoeren.
Er kan gekozen worden uit een watervast multiplex houten of carbon platformvloer. Beide beschikken ze over een veilige antislip toplaag. Het grote voordeel van carbon is dat het zeer licht in gewicht is. Zeker bij het opbouwen van de rolsteiger op grote hoogte is dit een groot voordeel. Qua algemene belasting is carbon iets sterker dan hout, maar de puntbelasting van hout is sterker, mocht er iets op het dek vallen.
Kantplanken worden van hout of aluminium gemaakt. Een kantplank wordt op het bovenste steigerplatform bevestigd en voorkomt dat er spullen van de steiger afvallen, zoals bijvoorbeeld werkmateriaal. Het voordeel van aluminium is het lichtgewicht en de duurzaamheid. Ze kunnen ook beter tegen een stootje.
Ons assortiment beschikt over de volgende soorten steigerwielen; steigerwiel met stalen spindel, nylon steigerwiel met stalen spindel, nylon steigerwiel met aluminium spindel en voldoet aan de DIN 4422-HD 1004 norm.
De diameter van het wiel is de lengte van de rechte lijn die kan worden getrokken tussen twee punten op het wiel en door het middelpunt hiervan. Deze lengte is de grootst mogelijke afstand tussen twee punten van het wiel in mm.
De diameter van de spindel buis is de lengte van de rechte lijn die kan worden getrokken tussen twee punten op de buis en door het middelpunt hiervan. Deze lengte is de grootst mogelijke afstand tussen twee punten van de buis in mm.
In hoogte verstelbaar door stelmoer. Zo is de steiger ook gemakkelijk op oneven ondergronden te plaatsen.
Alle wielen in ons assortiment hebben een dubbelremsysteem. Stel de hoogte van het steigerwiel zo af dat de steiger áltijd waterpas staat. Zet vervolgens de wielen op de dubbele rem voor een veilig betreedbare steiger.
Onze rolsteigers hebben de meest robuuste wanddikte in de branche.
De buisdikte van het frame in mm.
De wanddikte van de schoren in mm.
Maximale gewicht wat een platform kan dragen per m2.
Er kan gekozen worden uit een watervast multiplex houten of carbon platformvloer. Beide beschikken ze over een veilige antislip toplaag. Het grote voordeel van carbon is dat het zeer licht in gewicht is (9 kg per platform lichtgewicht / 12 kg per platform hout).
Is het mogelijk om deze steiger te verplaatsen? Volg altijd bij het verplaatsen van je steiger de richtlijnen hiervoor op. Bij ons inspiratie sectie, kun je hier de specifieke stappen in terug lezen.
Carry-in garantie wordt standaard geleverd. Bij problemen lever je dan zelf je product in bij Steigerdeals. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.
De duur van de garantie die je vanuit de fabriek krijgt op de lasnaden van de onderdelen. Eventuele gebruikschade of vervolgschade valt hier niet onder. Lees onze garantie voorwaarden onder klantenservice.
Onze steigers zijn TÜV gecertificeerd en voldoen aan de Europese geldende normen van Bouwmateriaal. Bij elk product staat ook de steigerklasse aangegeven.
Een NEN norm is een samenvatting waarin beschreven staat welke afspraken er zijn, of aan welke specificaties of criteria een product, dienst of methode moet voldoen. Lees meer over alle normen onderaan de webshop onder “wetten en normen”. waarin beschreven staat welke afspraken er zijn, of aan welke specificaties of criteria een product, dienst of methode moet voldoen. Lees meer over alle normen onderaan de webshop onder “wetten en normen”.
Het verankeren van een rolsteiger is verplicht wanneer het hard waait, namelijk als het meer dan windkracht 6 is. Op plekken waar de wind sterker wordt, zoals bij gebouwen met open gevels of op hoeken en steegjes, moet de steiger al bij een lagere windkracht verankerd worden. Zodra het echt hard gaat waaien, is het belangrijk om de werkzaamheden te staken. Het is ook verplicht om stabilisatoren te gebruiken bij werkzaamheden met een smalle rolsteiger van 75 centimeter of 100 centimeter breedte en een platformhoogte van meer dan 3,5 meter of bij werkzaamheden met een brede rolsteiger van 135 centimeter of 150 centimeter en een platformhoogte van meer dan 5,5 meter.
Specificaties
Veelgestelde vragen
Wat is de maximale werkhoogte van mijn rolsteiger?
Dit staat per product aangegeven onder maximale werkhoogte. De term werkhoogte houdt in: platformhoogte + 2 meter (als je met de armen omhoog gestrekt staat te werken). Tot 14,2m hebben wij in ons assortiment.
Hoe bepaal ik welke steigermaat het beste bij mijn klus past?
o Werkhoogte; welke werkhoogte moet je bereiken tijdens je klus? Formule is: platformhoogte + 2,0 meter = werkhoogte.
o Lengte; van het platform; 190 cm, 250 cm of 305 cm.
o Breedte: van het platform; 75 cm, 90 cm of 135 cm.
Wat is de levertijd van een rolsteiger?
Alle rolsteigers zijn uit voorraad leverbaar. Bestel & betaal je voor 15:00 uur? Dan wordt je bestelling de volgende werkdag geleverd. Op de afleverdag ontvang je in de ochtend een track and trace code met tijdsindicatie.
Hoelang heb ik garantie op deze rolsteiger?
Vanuit onze fabriek komt er een fabrieksgarantie op de lasverbindingen van onze producten. Deze fabrieksgarantie is 5 jaar. Is er iets waar je niet tevreden over bent? Laat het ons weten, dan zorgen wij 100% voor een oplossing.
Hebben jullie een winkel waar ik de producten kan bekijken?
Ja, we hebben een showroom waar je onze producten kunt bekijken. Graag vragen je om een afspraak te maken via 085-0656192 of aan te geven dat je langs komt.
Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?
Je kunt veilig via iDeal, creditcard, overboeking, PayPal, Bancontact / Mister Cash / Soforte Banking (België) en achteraf betalen via Afterpay, Klarna en IN3 (In 3 keer gespreid betalen tegen 0% rente). Uitlevering van de bestelling is enkel na betaling.
Ik wil mijn bestelling graag laten bezorgen
Bestellingen worden kostenloos bij je bezorgd in Nederland (m.u.v. de waddeneilanden). Bestel je voor 15:00 en is je bestelling betaald? De volgende werkdag worden deze dan op, de door jou aangegeven locatie / adres, geleverd.
Ik wil graag mijn bestelling afhalen
Dat kan! Je kunt jouw bestelling gewoon online bestellen, betalen en bij verzendopties: "ophalen" selecteren. Onze klantenservice neemt contact met je op, om een dag en tijd af te spreken. We zorgen dat je bestelling dan klaar staat.
Kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?
Je kunt je bestelling of een deel ervan ruilen of retourneren. De artikel(en) ontvangen wij dan compleet, ongebruikt en onbeschadigd binnen 100 dagen terug. De kosten hiervan zijn voor je eigen rekening, omdat je je bestelling van ons gratis ontvangt.
Aan welke normen en eisen voldoen jullie steigers?
Alle onderdelen van onze rolsteigers voldoen aan de regel en wetgeving; zijn voorzien van een TÜV certificaat en voldoen aan de NEN 2484 / EN 131 norm. Je bent dus verzekerd van kwaliteit en veiligheid van de materialen.