4 handige tips voor het kopen van een rolsteiger

door Steigerdeals
10 Februari 2022

Wanneer koop je een rolsteiger?

Het proces van een rolsteiger kopen kan verschillende beginpunten hebben. Zo zijn er klussers die rondom het eigen huis werkzaamheden willen verrichten. Daarnaast kunnen de steigers gebruikt worden om het huis te onderhouden door middel van een extra verflaag of het verschonen van de dakgoot.

 

Tip 1 Hoogte van de werkzaamheden

Allereerst is het natuurlijk cruciaal om te weten hoe hoog de steiger moet zijn voor de eigen werkzaamheden. Het is natuurlijk vervelend om na het opbouwen van de gehele steiger te zien dat je 1 meter te kort uitkomt. Dit zou een typische verwarring kunnen zijn van de volgende twee termen: platformhoogte en werkhoogte. Het verschil tussen de twee is dat de platformhoogte het punt is waarop gewerkt wordt, de werkhoogte is deze hoogte + eigen lengte (inclusief uitgestoken handen). Bij het werken op een rolsteiger sta je namelijk op een platform waar je makkelijk rechtop kan staan.

 

Werkhoogte

Tip 2 Verschillende typen steigers

Er zijn meerdere soorten steiger types waaruit gekozen kan worden. Deze verschillende steigers hebben allemaal bepaalde voordelen die ieder op een andere manier handig kunnen zijn. De populairste steiger is de rolsteiger, deze kan namelijk gebruikt worden voor alle soorten werkzaamheden rondom het huis.   

type rolsteiger    

Tip 3 Grootte van het werkplatform

Bij de werkzaamheden op een rolsteiger moet er niet alleen rekening gehouden worden met de hoogte van de steiger. Bij een rolsteiger verricht je namelijk de werkzaamheden vanaf een platform, deze komen wederom in allerlei verschillende soorten en maten. De verschillende platformen zijn er omdat de ene persoon meer ruimte nodig heeft voor eventueel gereedschap. In dat geval adviseren wij om te kijken naar een wat breder platform zodat er geen tekort is aan ruimte. Daarnaast moet je ook altijd rekening houden met de verschillende breedtes van de steiger zelf. Er zijn namelijk drie verschillende breedtes onder de rolsteigers: 0,75m, 0,9m of 1,35 m.

lengte platform breedte platform

Tip 4 Opbouwen van de rolsteiger

Uiteindelijk is het opbouwen de rolsteiger voor sommige mensen het grootste obstakel. In de meeste gevallen zijn twee mensen voldoende om een steiger op te bouwen. Dit zorgt er namelijk voor dat het sneller verloopt en dat het veilig is, er is namelijk constant een dubbele check. Het is natuurlijk mogelijk om de steiger alleen op te bouwen, alleen raden we altijd aan iemand erbij te vragen. Vanuit Steigerdeals hebben wij ook nog een handleiding om het opbouwen makkelijker te maken.

Waar kan ik een rolsteiger kopen?

Ben je ervan overtuigd dat de rolsteiger essentieel is bij de gekozen werkzaamheden. Zie dan het complete assortiment van Steigerdeals om de juiste kamersteiger uit te kiezen. De populairste rolsteiger bij Steigerdeals is de Euroscaffold rolsteiger. Euroscaffold heeft met de rolsteiger een goede steiger van goede kwaliteit en tegelijkertijd een prijsvechter.

Bij Steigerdeals kan je dit verwachten bij het bestelproces:

  • Gratis verzending binnen Nederland en België
  • Handige instructievideo’s en bijkomende handleidingen
  • Alle ladders op voorraad
  • Binnen 1 werkdag verzonden
  • Al onze producten zijn TÜV gecertificeerd
  • Klantenbeoordeling van 9,5

Toch extra hulp nodig bij het bestellen? Neem dan direct contact op met ons serviceteam of via 085-0656192. Wij staan altijd gelijk klaar om te helpen.

Het veilig gebruiken van een telescoopladder
door Steigerdeals
19 Januari 2023
Lees meer
Uit welke onderdelen bestaat een rolsteiger?
door Steigerdeals
11 Januari 2023
Lees meer
Vergeet je steiger niet te keuren!
door Steigerdeals
3 Juni 2022
Lees meer